Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Δράση εκπαιδευτικής ρομποτικής WeGoSTEM Greece 2019 στο Πολυτεχνείο Κρήτης

Η ρομποτική ομάδα Κουρήτες του Πολυτεχνείου Κρήτης και το Πρότυπο Κέντρο Ρομποτικής και Τεχνολογίας MakerLab ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν σε μαθητές Ε’ και Στ’ τάξης δημοτικών σχολείων των Χανίων μια μοναδική εμπειρία εξοικείωσης με τις νέες τεχνολογίες και τον κόσμο της ρομποτικής μέσα από το πρόγραμμα WeGoSTEM Greece.

Το πρόγραμμα WeGoSTEM ξεκίνησε το 2017 στο Βέλγιο με σκοπό να κεντρίσει το ενδιαφέρον των παιδιών προς τον ψηφιακό αλφαβητισμό μέσα από ένα δίωρο εργαστήριο κατασκευής εντός απλού ρομπότ που ζωγραφίζει χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικά υλικά και λογισμικό που παρέχονται στα παιδιά χωρίς κόστος. Ενταγμένη στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού και της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ρομποτικής, η δράση αυτή λαμβάνει χώρα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας στα τέλη Οκτωβρίου 2019.

Στα Χανιά διεξάγεται στο διάστημα από 29 Οκτωβρίου 2019 έως και 1 Νοεμβρίου 2019 στο χώρο του Γλωσσικού Κέντρου του Πολυτεχνείου Κρήτης, και ώρες 9 π.μ.–1 μ.μ. Συμμετέχουν 192 μαθητές από επτά (7) Δημοτικά Σχολεία του Νομού Χανίων.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012