Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Τοπικός Διαγωνισμός Μηχανικής (EBEC) από τον σύλλογο BEST Chania

Είσαι φοιτητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και σου αρέσουν οι προκλήσεις; Τότε συνέχιζε να διαβάζεις γιατί αυτός ο διαγωνισμός είναι για σένα!

Για 11η χρονιά, ο φοιτητικός σύλλογος BEST Chania, με την υποστήριξη του Πολυτεχνείου Κρήτης, διοργανώνει τον Τοπικό Διαγωνισμό Μηχανικής (EBEC). Λόγω των φετινών συνθηκών, ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά το διήμερο 6-7 Μαρτίου 2021. Στον EBEC μπορούν να συμμετέχουν φοιτητές του Πολυτεχνείου Kρήτης, από όλα τα έτη και όλες τις σχολές, οι οποίοι επιθυμούν να ξεδιπλώσουν τη δημιουργικότητά τους και να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους ως μελλοντικοί μηχανικοί.

Οι φοιτητές μπορούν να διαγωνιστούν στις εξής κατηγορίες:

Case Study: Αποτελείται από την επίλυση ενός θεωρητικού, τεχνικού ή επιχειρησιακού προβλήματος και απαιτεί την ανάλυση, έρευνα, μελέτη και παρουσίαση μιας λύσης σε ένα τρέχον οικονομικό, επιχειρησιακό, περιβαλλοντικό, μηχανικό ή κοινωνικό πρόβλημα. Η λύση πρέπει να δοθεί μέσα σε ορισμένα χρονικά περιθώρια, χρησιμοποιώντας τις διαθέσιμες πληροφορίες που δίνονται στους διαγωνιζόμενους.
Team Design:  Αφορά τη σχεδίαση ενός πρωτοτύπου ως λύση σε ένα τεχνικό πρόβλημα με τη χρήση ενός λογισμικού, μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο, δίνοντας έμφαση στον τρόπο επίλυσης του θέματος και όχι στις γνώσεις σχετικά με το λογισμικό.

Οι φοιτητές προκειμένου να συμμετάσχουν, πρέπει να δημιουργήσουν ομάδες των τεσσάρων ατόμων που θα κληθούν να θέσουν σε εφαρμογή τόσο τις γνώσεις τους στη μηχανική όσο και τις δεξιότητές τους στην επικοινωνία στο πλαίσιο μιας ομάδας. Στόχος είναι η ανάδειξη βέλτιστης λύσης με κριτήρια  την αποδοτικότητα, την καινοτομία και την οικονομικότητα του τελικού αποτελέσματος σε ένα πλαίσιο ομαδικότητας, ευελιξίας αλλά και ευγενούς άμιλλας.

Οι δύο ομάδες που θα προκύψουν από τον τοπικό γύρο (μια από κάθε κατηγορία), θα προκριθούν στον Εθνικό Διαγωνισμό Μηχανικής (EBEC Greece), ο οποίος θα διοργανωθεί από το τοπικό γραφείο των Χανίων (BEST Chania) και θα λάβει χώρα στις 22-23 Μαΐου 2021. Τέλος, οι νικητήριες ομάδες, θα έχουν τη δυνατότητα  να συμμετάσχουν στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Μηχανικής  (EBEC Final) που θα διεξαχθεί στη Μαδρίτη τον ερχόμενο Αύγουστο.

Οι αιτήσεις λήγουν στις 22 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 23:00.
Εσύ θα έχανες την ευκαιρία να δοκιμάσεις τις γνώσεις και τις ικανότητές σου;

Περισσότερες πληροφορίες:
Website: http://best.tuc.gr/ebec/ 
Instagram: bestchania  
Facebook: BEST Chania Πολυτεχνείου Κρήτης
EBEC Chania / Διαγωνισμός Μηχανικής 
Κύριοι διοργανωτές: 
Μιχάλης 6982957245 & Ελένη 6949554408

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012