Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Νέο Βιβλίο για «Αρχιτεκτονική Ακουστική» με συνεπιμέλεια του Δρ. Νικολάου Παπαδάκη και του Καθ. Γεωργίου Σταυρουλάκη

Ένα νέο βιβλίο (MDPI, 358 σελίδες, 2022) με τίτλο "Αdvances in Architectural Acoustics", το οποίο πραγματεύεται θέματα Αρχιτεκτονικής Ακουστικής, κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις MDPI Books με επιμέλεια του Διδάκτορα Νικολάου Παπαδάκη και του Kαθηγητή Γεωργίου Σταυρουλάκη της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, μέλη του Εργαστηρίου Υπολογιστικής Μηχανικής και Βελτιστοποίησης, σε συνεργασία με τον Kαθ. Massimo Garai του Πανεπιστημίου της Μπολόνια. Το βιβλίο περιέχει 18 άρθρα από διάφορες περιοχές της αρχιτεκτονικής ακουστικής, με συγγραφείς διακεκριμένους ερευνητές και μελετητές του χώρου.

Η κατάλληλη ακουστική είναι ιδιαίτερης σημασίας για χώρους όπως αμφιθέατρα και αίθουσες συναυλιών για να μπορούν να επιτελέσουν την κύρια λειτουργία τους. Παράλληλα, η ακουστική των γραφείων, των χώρων εστίασης, των κατοικιών επηρεάζει την ποιότητα της ζωής μας, καθώς συνειδητά ή υποσυνείδητα έχουμε επίγνωση των ήχων που είμαστε καθημερινά εκτεθειμένοι. Η Αρχιτεκτονική Ακουστική είναι το επιστημονικό πεδίο που έχει θέμα την μελέτη της παραγωγής και διάδοσης του ήχου σε κλειστούς χώρους με σκοπό την πρόβλεψη και τον έλεγχο του παραγόμενου τελικού ηχητικού αποτελέσματος.

Το βιβλίο συγκεντρώνει άρθρα με σκοπό μια ολιστική προσέγγιση του θέματος της Αρχιτεκτονικής Ακουστικής σε περιοχές όπως Υπολογιστική Ακουστική, Ακουστική Ιστορικών Κτιρίων, Ακουστική Συναυλιακών Χώρων και Αμφιθεάτρων, Ακουστική γραφείων, Ακουστικά απορροφητικά στοιχεία, Ακουστική και ανθρώπινη αντίληψη καθώς και Ακουστική και Μηχανική Μάθηση.

Ο τομέας της Ακουστικής του Εργαστηρίου Υπολογιστικής Μηχανικής και Βελτιστοποίησης του Πολυτεχνείου Κρήτης διεξάγει έρευνα σε διάφορες περιοχές όπως Αρχιτεκτονική Ακουστική, Περιβαλλοντική Ακουστική, Ακουστική Ηχοτοπίου κ.α., ενώ έχει την δυνατότητα εφαρμογής προχωρημένων τεχνικών Υπολογιστικής Ακουστικής για την ολιστική και βέλτιστη αντιμετώπιση πρακτικών θεμάτων Αρχιτεκτονικής Ακουστικής.

Ο τόμος είναι διαθέσιμος ελεύθερα σε ηλεκτρονική μορφή από την ιστοσελίδα https://www.mdpi.com/books/pdfview/book/5717 και διατίθεται σε έντυπη μορφή από το εμπόριο.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012