Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας στο Πολυτεχνείο Κρήτης με την Πρέσβειρα της Κίνας

Στις 13 Φεβρουαρίου 2019, αντιπροσωπεία της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, με επί κεφαλής την Πρέσβειρα κα. Zhang Qiyue, πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στο Πολυτεχνείο Κρήτης στο πλαίσιο συνεργασίας σε θέματα που άπτονται του τομέα της εκπαίδευσης. Μαζί με τον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, Καθ. Ευάγγελο Διαμαντόπουλο, την αντιπροσωπεία της Πρεσβείας υποδέχθηκαν οι κ.κ. Μιχαήλ Γ. Λαγουδάκης, Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Νικόλαος Καλλίθρακας-Κόντος, Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Μιχαήλ Ζερβάκης, Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης και Βασίλειος Διγαλάκης, πρώην Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, υπεγράφη πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Πολυτεχνείου Κρήτης και του Confucius Institute Headquarters, Hanban (Κίνα), με σκοπό τη διεξαγωγή μαθημάτων Κινεζικής γλώσσας στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Όλοι οι συμμετέχοντες στην επίσκεψη, υπογράμμισαν τη σπουδαιότητα της συνεργασίας των δύο πλευρών.

H Πρέσβειρα δήλωσε ότι "...Η εκμάθηση της Κινεζικής Γλώσσας στο Πανεπιστήμιο αποτελεί μία σημαντική δράση. Οι φοιτητές που θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα, θα έχουν την ευκαιρία να καταλάβουν την κουλτούρα της Κίνας και να ανοίξουν τους ορίζοντές τους ευρύτερα στην Ασία.  Σήμερα η Κίνα αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες οικονομίες, και οι σχέσεις μεταξύ Κίνας και Ελλάδας αναπτύσσονται πολύ γρήγορα και πολύ καλά, τόσο σε επίπεδο επιχειρήσεων και επενδύσεων όσο και σε επίπεδο εκπαιδευτικών και πολιτιστικών ανταλλαγών. Οι φοιτητές θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι μαθαίνοντας την Κίνα και την Ασία,  παράλληλα να αποκτήσουν την ικανότητα να συνδιαλλαγούν και να δράσουν σε άλλα μέρη του κόσμου. Συγχαίρω το Πολυτεχνείο Κρήτης που προχώρησε σε συμφωνία με το Hanban, τον αρμόδιο οργανισμό για την διδασκαλία της Κινεζικής Γλώσσας. Ελπίζουμε ότι το πρόγραμμα θα ξεκινήσει άμεσα και ότι θα προωθήσει και θα επισφραγίσει την κατανόηση και φιλία μεταξύ των δυο πλευρών. Το πρόγραμμα αποτελεί το πρώτο βήμα συνεργασίας. Το Πολυτεχνείο Κρήτης συζητά με Πανεπιστήμια της Κίνας για δράσεις που αφορούν εκπαιδευτικά προγράμματα ανταλλαγής καθηγητών και φοιτητών. Θα δοθεί έτσι η δυνατότητα σε Έλληνες φοιτητές να επισκεφθούν την Κίνα και να παρακολουθήσουν μαθήματα σε Πανεπιστήμια της χώρας. Είναι σημαντικό σήμερα για τα Πανεπιστήμια να προετοιμάζουν τους νέους ανθρώπους για τον κόσμο, για διεθνείς συνεργασίες και άλλες δράσεις».

Ο κ. Πρύτανης σε δικές του δηλώσεις κατά την υπογραφή του ειδικού πρωτοκόλλου συνεργασίας τόνισε χαρακτηριστικά: «Είναι ιδιαίτερη τιμή για το Ίδρυμά μας η σημερινή επισφράγιση της συνεργασίας του Πολυτεχνείου Κρήτης με την Πρεσβεία της Κίνας, η οποία και αποτελεί μία άριστη επιλογή για την εξωστρέφεια του Ιδρύματός μας. Η πρωτοβουλία της συγκεκριμένης συνεργασίας ξεκίνησε από την προηγούμενη διοίκηση του Καθ. Βασιλείου Διγαλάκη, με ενέργειες της τότε Αναπληρώτριας Πρύτανη, Καθηγήτριας Ελευθερίας Ψυλλάκη. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Πρέσβειρα κα Zhang Qiyue για την υπογραφή της σύμβασης και υπόσχομαι ότι το Πολυτεχνείο Κρήτης θα ανταποκριθεί πλήρως στις σχετικές απαιτήσεις για να πετύχουμε ένα άριστο αποτέλεσμα

Την Πρέσβειρα κα Zhang Qiyue, συνόδευσαν οι παρακάτω εκπρόσωποι της Πρεσβείας:
- κος Wang Chao, Πολιτιστικός Ακόλουθος, Μορφωτικό και Πολιτιστικό Τμήμα της Πρεσβείας
- κος Pan Yue, Αναπληρωτής Γραμματέας, Οικονομικό και Εμπορικό Τμήμα της Πρεσβείας
- κος Sun Qianjiao, Γραμματέας της Πρέσβειρας.

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις της Πρέσβειρας κας Zhang Qiyue και του Πρύτανη Καθ. Ευαγ. Διαμαντόπουλου (video).

Συλλογή φωτογραφιών 

Διαβάστε σχετικά ρεπορτάζ από τον ηλεκτρονικό τύπο:

13/02/2019 - flashnews.gr
13/02/2019 - Xανιώτικα Νέα
13/02/2019 - Hania.News
13/02/2019 - Cretalive.gr
13/02/2019 - eparxies.gr

 

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012