Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Έκθεση ζωγραφικής του Καθηγητή Μιχάλη Λαζαρίδη

Tο Σάββατο 16 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της πρώτης ατομικής έκθεσης ζωγραφικής του Μιχάλη Λαζαρίδη, Κοσμήτορα και Καθηγητή της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, στην αίθουσα Τέχνης Β. Μυλωνογιάννη, στα Χανιά. Η έκθεση θα είναι ανοικτή καθημερινά, εκτός Κυριακής, κατά τις ώρες 11:00 έως 13:00 και 18:00 έως 21:00.

Η έκθεση προλογίζεται από τους:
-Δρ. Κωνσταντίνο Πρώιμο, κριτικό τέχνης, διδάσκοντα στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και στη Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου
-Δημήτρη Ανδρεαδάκη, ζωγράφο και Αναπληρωτή Καθηγητή στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Ο κατάλογος της έκθεσης.

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα:
Ο Μιχάλης Λαζαρίδης γεννήθηκε το 1967 στη Δράμα. Σπούδασε φυσική στο ΑΠΘ και απέκτησε δίπλωμα ειδίκευσης στην ατμοσφαιρική φυσική και διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι, Τμήμα Φυσικών Επιστημών (1993). Έχει εργαστεί σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα στις ΗΠΑ, στη Νορβηγία, στη Φινλανδία και στην Ιταλία. Υπήρξε υπότροφος της Ε.Ε. του Υπουργείου Παιδείας Ελλάδος, Φιλανδίας, Νορβηγίας καθώς και της Ρώσικης Ακαδημίας Επιστημών. Από το 2001 είναι καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης και κοσμήτορας της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος (2017-2020).

Η σχέση του με τη ζωγραφική ξεκινά από πολύ νωρίς. Φιλότεχνος, συλλέκτης και τέλος, δημιουργός ζωγράφος. Ζωγραφίζει διερευνώντας παράλληλα τα μεγάλα πρωτοποριακά ρεύματα της τέχνης, γοητευμένος κυρίως από το κίνημα του Ιμπρεσιονισμού από το οποίο και εμπνέεται. Η μαθητεία του κοντά σε επώνυμους ζωγράφους τον βοηθά να κατακτήσει τα ζωγραφικά του μέσα (ακουαρέλα – παστέλ - λάδι) να διαμορφώσει και να τελειοποιήσει το ζωγραφικό του ιδίωμα. Τα έργα της πρώτης ατομικής του έκθεσης είναι μια σειρά επιλεγμένων τοπίων, δουλειά της πρόσφατης ζωγραφικής του ενασχόλησης.

 

 

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012