Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Συμμετοχή του Πολυτεχνείου Κρήτης στο 9ο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας

Ο Νίκος Σπανουδάκης, ερευνητής και μέλος του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού του Πολυτεχνείου Κρήτης, συμμετείχε στο 9ο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας (29-31 Μαρτίου 2019, Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών), εκπροσωπώντας την Ελληνική Εταιρία Τεχνητής Νοημοσύνης, στης οποίας το Διοικητικό Συμβούλιο είναι μέλος.

Το Πανόραμα είναι ένα τριήμερο πολυσυνέδριο με στόχο, την ενημέρωση των νέων για τις τάσεις και ευκαιρίες για επιχειρηματικότητα και απασχόληση που προσφέρουν είκοσι ένας κλάδοι της οικονομίας. Ταυτόχρονα, έχει ως στόχο την ανάδειξη της «Άλλης Ελλάδας», της καινοτομίας και της εξωστρέφειας. Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν περίπου 5.800 νέες και νέοι. Πραγματοποιήθηκαν περισσότερα από 110 πάνελ, workshop, «Meet the executive» event,  παρουσιάσεις 29 εταιρειών στο foyer, καθώς και  συμμετοχή  290 πολύ αξιόλογων ομιλητών. Μέρος της διοργάνωσης αποτέλεσαν και τα «Business Days». 

Ο κ. Σπανουδάκης συμμετείχε στο πάνελ με τίτλο "Τεχνητή νοημοσύνη και ρομποτική: τάσεις, φόβοι και ευκαιρίες", μαζί με τους: Αλέξανδρο Ανδρονικάκη (στέλεχος της  Credit Suisse), Κωνσταντίνο Καμπούρη, (τεχνικός διευθυντής της Gizelis Robotics), Mike Κωνσταντινίδη (διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της METIS Cyberspace Technology SA) και Βασίλη Τζουβάρα (ερευνητής, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο). Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Γιάννης Ριζόπουλος. Ο κ. Σπανουδάκης παρουσίασε την υφιστάμενη κατάσταση αλλά και τις προοπτικές της Τεχνητής νοημοσύνης  και της Ρομποτικής στο άμεσο μέλλον, μαζί με τις καινούργιες ειδικότητες που αναμένεται να εμφανιστούν στην αγορά εργασίας. Μετά τις παρουσιάσεις ακολούθησε ζωηρή συζήτηση με ερωτήσεις από το κοινό σε μια κατάμεστη αίθουσα χωρητικότητας 180 ατόμων.

Περισσότερα για το Πανόραμα: https://www.facebook.com/PanoramaEpixeirimatikotitas/

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012