Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

H ομάδα SenseLab στην πρώτη θέση του διεθνούς διαγωνισμού της Airbus

H ερευνητική ομάδα SenseLab του Πολυτεχνείου Κρήτης σε συνεργασία με την εταιρεία κοινωνικής ευθύνης των ΗΠΑ TaQadam, έλαβε την πρώτη θέση στον διεθνή διαγωνισμό Global Earth Observation challenge της Airbus Defense and Space σε αντικείμενα δορυφορικής παρακολούθησης της γης.

O εκπρόσωπος της ομάδας SenseLab, κ. Γεώργιος Πετράκης, υποψήφιος διδάκτορας της Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων, μετέβη στην Τουλούζη της Γαλλίας στις 15 Νοεμβρίου 2019, για τον μεγάλο τελικό και την Τελετή Βράβευσης, όπου παρουσιάστηκε η υλοποίηση της σύμπραξης που αφορά στην ανάπτυξη τεχνικών 'βαθιάς μάθησης' για την αυτοματοποιημένη αναγνώριση προτύπων από δορυφορικές εικόνες υψηλής ευκρίνειας.

Η υπηρεσία βρίσκει εφαρμογή σε διάφορα πεδία, για παράδειγμα έχει ήδη υλοποιηθεί η ανίχνευση σχολικών μονάδων σε μη χαρτογραφημένες περιοχές της Αφρικής με σκοπό την ασφάλεια των μαθητών (π.χ. human trafficking).

Ομάδα έργου για το  SenseLab: Γεώργοος Πετράκης, Δημήτρης Τριγκάκης, Δημήτρης Χατζηπαράσχης, Αχιλλέας Τριπολιτσιώτης, Αναπλ. Καθ. Παναγιώτης Παρτσινέβελος.

 

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012