Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

22η Γενική Συνέλευση του Δικτύου Φοιτητών Erasmus Ελλάδος στο Πολυτεχνείο Κρήτης | 5-8/12/2019 | Πολυτεχνειούπολη

Το Δίκτυο Φοιτητών Erasmus Ελλάδος (Erasmus Student Network Greece), σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους ESN TUC, ESN UOC, ESN Hellenic Mediterranean University, το Πολυτεχνείο Kρήτης και την Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο του επιστημονικού τουρισμού, διοργανώνουν την 22η Γενική Συνέλευση του Δικτύου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Πολυτεχνειούπολη στα Χανιά, από 5 έως 8 Δεκεμβρίου 2019.

Στη Γενική Συνέλευση του Δικτύου θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 100 εθελοντές, εκπροσωπώντας 20 τοπικούς συλλόγους και τα αντίστοιχα Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης στα οποία δραστηριοποιούνται. Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης θα συζητηθούν οι εξελίξεις και οι αλλαγές που φέρνει στον τομέα της κινητικότητας το νέο πρόγραμμα Erasmus+ (2021-2027) καθώς και θα παρθούν αποφάσεις στρατηγικής σημασίας για το μέλλον του δικτύου και την αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται στους διεθνείς φοιτητές στη χώρα μας. Ακόμη, στόχος της Γενικής Συνέλευσης είναι να εκπαιδευτούν οι εθελοντές του δικτύου μας σε σημαντικές δεξιότητες χρήσιμες για τη βελτιστοποίηση των δράσεών τους αλλά και η ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ των διαφορετικών τοπικών συλλόγων και εθελοντών.

Το Δίκτυο Φοιτητών Erasmus (ESN) των συλλόγων ESN TUC, ESN UOC και ESN Hellenic Mediterranean University συνεργάζονται με τα γραφεία διεθνών σχέσεων των αντίστοιχων ιδρυμάτων και την Περιφέρεια Κρήτης, με τα οποία συνδιοργανώνουν ενημερωτικές και πολιτιστικές δράσεις που προάγουν την Κρητική κουλτούρα, καταβάλλουν κοινές προσπάθειες για την προώθηση του προγράμματος Erasmus, υποστηρίζουν τους εισερχόμενους και εξερχόμενους φοιτητές κ.ά.

Το Δίκτυο ESN αποτελεί τη μεγαλύτερη εθελοντική, φοιτητική οργάνωση στην Ευρώπη. Ιδρύθηκε το 1989 με βασική αρχή του τη φράση: «Φοιτητές Βοηθούν Φοιτητές». Το Δίκτυο αριθμεί σήμερα πάνω από 16.000 φοιτητές που συμμετέχουν σε περισσότερους από 500 τοπικούς συλλόγους, σε 41 χώρες της Ευρώπης, υποστηρίζοντας τους ίδιους στόχους: την εκπροσώπηση των φοιτητικών προγραμμάτων ανταλλαγής και την ανάπτυξη της ικανότητας κατανόησης μιας διαφορετικής κουλτούρας.

Μέρος του δικτύου αποτελεί και το ESN Ελλάδας. Σήμερα, δραστηριοποιούνται 20 τοπικοί σύλλογοι στα Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Κρήτη, Κομοτηνή, Βόλο, Κοζάνη, Λάρισα και Αιγαίο. Οι ελληνικοί σύλλογοι υποδέχονται περισσότερους από 2.500 εισερχόμενους φοιτητές κάθε χρόνο και διοργανώνουν πληθώρα δράσεων που αποσκοπούν στην προσαρμογή των εισερχόμενων φοιτητών και στην προετοιμασία των εξερχόμενων.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012