Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Προσκεκλημένη Ομιλία της Καθ. Έλιας Ψυλλάκη στο Συνέδριο HPLC2022

Η Καθ. Έλια Ψυλλάκη της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος παρουσίασε, μετά από πρόσκληση, κεντρική ομιλία στο Διεθνές Συνέδριο 50th International Symposium on High Performance Liquid Phase Separations and Related techniques (HPLC2022). O τίτλος της ομιλίας της ήταν “The Ten Principles of Green Sample Preparation and the First Metric Tool for Greenness Assessment”.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις 18-23 Ιουνίου 2022 στο San Diego της Καλιφόρνια των ΗΠΑ και Πρόεδρος του Συνεδρίου ήταν ο Καθηγητής Frantisek Svec. Η σειρά συνεδρίων HPLC είναι η μεγαλύτερη και πιο αναγνωρισμένη σειρά διεθνών συνεδρίων χρωματογραφίας στον κόσμο και καλύπτει όλες τις διαχωριστικές τεχνικές και αναλυτικές μεθόδους που πραγματοποιούνται σε υγρή φάση, συμπεριλαμβανομένης της υγρής χρωματογραφίας (LC), της φασματομετρίας μάζας, της ηλεκτροφόρησης, της πολυδιάστατης LC, της τεχνικής SFC, των τεχνικών προκατεργασίας δείγματος, της θεωρίας των χρωματογραφικών διαχωρισμών και άλλων συναφών τεχνικών.

Η Καθ. Έλια Ψυλλάκη είναι η πρώτη επιστήμονας από Ελληνικό Ακαδημαϊκό Ίδρυμα που έδωσε προσκεκλημένη ομιλία στη μεγάλη αυτή σειρά συνεδρίων αναλυτικής χημείας.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012