Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Τελετή αναγόρευσης του Ιατρού κ. Εμμανουήλ Μιχαηλάκη σε Επίτιμο Διδάκτορα της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης

 

Το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015 & ώρα 18:00, στο αμφιθέατρο του Κτηρίου Επιστημών στην Πολυτεχνειούπολη, πραγματοποιήθηκε τελετή αναγόρευσης του Ιατρού κ. Εμμανουήλ Μιχαηλάκη σε Επίτιμο Διδάκτορα της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος σε αναγνώριση της προσφοράς του στην Ιατρική Επιστήμη και των πολύτιμων υπηρεσιών του στην Ελλάδα και στο Πολυτεχνείο Κρήτης.


Πρόγραμμα Τελετής 
 

 • Έναρξη Τελετής - Είσοδος  Πρυτανικών Αρχών & Koσμητόρων Σχολών
 • Προσφώνηση του Πρύτανη, Καθηγητή κ. Βασίλειου Διγαλάκη
 • Παρουσίαση του έργου  και της προσφοράς του τιμώμενου από τον Αναπληρωτή Πρύτανη Καθηγητή κ. Νικόλαο Νικολαΐδη
 • Αναγόρευση του Ιατρού κ. Εμμανουήλ Μιχαηλάκη σε Επίτιμο Διδάκτορα της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος
  - Ανάγνωση του Ψηφίσματος της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος από τον Κοσμήτορα Καθηγητή κ. Γεώργιο Καρατζά
  - Ανάγνωση της Αναγόρευσης και του Διδακτορικού Διπλώματος από τον Πρύτανη Καθηγητή κ. Βασίλειο Διγαλάκη
  - Περιένδυση του τιμώμενου με την τήβεννο και το επιτηβέννιο του Ιδρύματος και επίδοση των τίτλων 
 • Αντιφώνηση του τιμώμενου Ιατρού κ. Εμμανουήλ Μιχαηλάκη 
 • Λήξη τελετής - Αποχώρηση Πρυτανικών Αρχών & Koσμητόρων Σχολών 

 

Σύντομο βιογραφικό του κ. Εμμανουήλ Μιχαηλάκη

Ο Δρ. Μιχαηλάκης γεννήθηκε στα Χανιά το 1946 όπου και έλαβε την στοιχειώδη και μέση εκπαίδευση του. Το 1972 έλαβε το πτυχίο του από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ακολούθως υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία και την υποχρεωτική του θητεία του «Αγροτικού» στον Βουτά Χανίων. Το 1980 έλαβε τον τίτλο ειδικότητας Παθολογίας από την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Την περίοδο 1980-1985 εργάσθηκε ως Παθολόγος Επιμελητής στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Άγιος Σάββας και το 1986-1987 ως Επιμελητής Α' Παθολόγος του ΕΣΥ στο Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς. 

Την περίοδο 1987-1989 εργάσθηκε και απέκτησε την ειδικότητα Ογκολογίας στις ΗΠΑ στο Lucille Parker Markey Cancer Center υπό την επίβλεψη του Καθ. John S. Macdonald.

To 1990 γίνεται ο ιδρυτής και Διευθυντής του πρώτου στην Ελλάδα One Day Oncology Clinic στο Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς από όπου και συνταξιοδοτήθηκε τον Ιούλιο του 2011.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ), μέλος του European Society of Medical Oncology (ESMO), μέλος του American Society of Oncology (ASCO), και ιδρυτής και Πρόεδρος του Greek Society of Oncology Study (1991). 

Την περίοδο 1991-1993 υπήρξε ιδρυτής και Πρόεδρος των πρώτων διεθνών Oncology Μeetings στη Ελλάδα. 

Είναι συγγραφέας ή/και συν-συγγραφέας σε περισσότερες από 100 επιστημονικές ανακοινώσεις σε διεθνή ογκολογικά περιοδικά και πρακτικά διεθνών συνεδρίων. 

Πέραν από την επιστημονική του δραστηριότητα ο Δρ. Μιχαηλάκης είχε και έχει ευεργετικές δραστηριότητες και συγκεκριμένα έχει λάβει τον τίτλο του «Ευεργέτη» από το Εθνικό Ίδρυμα Ελ. Βενιζέλος, το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας –Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία (ΚΗΦΑΜΕΑ), το Β’ Γυμνάσιο Χανίων και το Ίδρυμα Αγία Σοφία.

Στη Σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος ο Δρ. Μιχαηλάκης υπήρξε χορηγός  προπτυχιακών υποτροφιών από το 2004 έως και το 2014. Το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010 χορήγησε και μεταπτυχιακές υποτροφίες υποστηρίζοντας μια διδακτορική φοιτήτρια.  Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 υπήρξε χορηγός υποτροφιών και στο ΠΜΣ της Σχολής Mηχανικών Ορυκτών Πόρων.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012