Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Πολυτεχνείου Κρήτης



«Η Έρευνα είναι βασική αποστολή του Πολυτεχνείου Κρήτης και ως αποτέλεσμα το Ίδρυμα παράγει μεγάλο όγκο ερευνητικών αποτελεσμάτων υψηλού επιπέδου. Το Πολυτεχνείο Κρήτης είναι ένα από τα πιο παραγωγικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα στην έρευνα και μπορεί να συγκριθεί θετικά με αντίστοιχα πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Βορείου Αμερικής. Ο αριθμός των ερευνητικών προγραμμάτων που εκπονούνται στο Ίδρυμα υπερδιπλασιάστηκε από το 2012

Με τα λόγια αυτά, η Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, η οποία κοινοποιήθηκε σήμερα στο Ίδρυμα από την ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), επιβεβαιώνει το υψηλής στάθμης ερευνητικό έργο που παράγεται στο Ίδρυμα. 

Εξίσου θετικά είναι τα σχόλια της Επιτροπής Εξωτερικών Εμπειρογνωμόνων, η οποία συνέταξε την Έκθεση, και όσον αφορά την ποιότητα της Εκπαίδευσης που παρέχεται από το Πολυτεχνείο Κρήτης:

«Το Πολυτεχνείο Κρήτης διαθέτει σύγχρονα προγράμματα σπουδών, βασισμένα σε υψηλά διεθνή πρότυπα. Εφαρμόζει την περιοδική αξιολόγησή τους, ώστε να παρακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις. Προσφέρει υψηλού επιπέδου θεωρητική αλλά και πρακτική εξάσκηση, με αποτέλεσμα οι προοπτικές απασχόλησης των αποφοίτων του να είναι εξαιρετικές

Η Επιτροπή Εξωτερικών Εμπειρογνωμόνων  κατατάσσει συνολικά το Πολυτεχνείο Κρήτης στην υψηλότερη δυνατή βαθμολογία, «Worthy of Merit».

Η υψηλότερη δυνατή κατάταξη δόθηκε στο Ίδρυμα και σε επί μέρους ενότητες, όπως στις στρατηγικές ανάπτυξης, έρευνας, προστασίας του περιβάλλοντος, κοινωνικής πολιτικής και διεθνοποίησης, στη λειτουργία των Υπηρεσιών του Ιδρύματος και στη διαδικασία εξωτερικής αξιολόγησης που ακολουθείται.

Θα θέλαμε να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε όλο το προσωπικό του Ιδρύματος, τους Καθηγητές, το Επιστημονικό και Εργαστηριακό Προσωπικό, τους Διοικητικούς Υπαλλήλους και τους φοιτητές του, για την καθοριστική συμβολή τους στην ανάπτυξη και λειτουργία του Ιδρύματος, που αναγνωρίστηκε θερμά από την Επιτροπή:

«Το Ίδρυμα διαθέτει καθηγητές, προσωπικό και φοιτητές με υψηλό επίπεδο και κίνητρα. Η Επιτροπή τους συγχαίρει για το ισχυρό τους ενδιαφέρον και ενθουσιασμό, και το υψηλό επίπεδο ευθύνης και εθελοντισμού που επιδεικνύουν. Η Επιτροπή εντυπωσιάστηκε από το υψηλό επίπεδο λειτουργίας του Ιδρύματος κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες και για το λόγο αυτό συγχαίρει τη Διοίκηση, τους Καθηγητές και το προσωπικό του.»

Με γνώμονα την αριστεία στην εκπαίδευση και στην έρευνα, και την ωφέλεια της κοινωνίας από την παραγόμενη γνώση, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε στην κατεύθυνση της ανάπτυξης του Πολυτεχνείου Κρήτης και της κατάταξης του στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012