Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Το Ε.Π.Ι.Τ.Σ. νέο μέλος του βιομηχανικού cluster καινοτομίας si-Cluster


Το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων  (Ε.Π.Ι.Τ.Σ.) του Πολυτεχνείου Κρήτης είναι νέο μέλος του si-Cluster. Το si-Cluster είναι ένα βιομηχανικό cluster καινοτομίας στον τομέα των διαστημικών τεχνολογιών και εφαρμογών στην Ελλάδα. Στις 8 Δεκεμβρίου 2017, στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης του si-Cluster που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των μελών του και την υποστήριξη του Corallia και της Ένωσης Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας & Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ), έγιναν παρουσιάσεις των δραστηριοτήτων τεσσάρων υποψήφιων νέων μελών από τον ακαδημαϊκό και ερευνητικό χώρο μεταξύ των οποίων και του Ε.Π.Ι.Τ.Σ. Η παρουσίαση των δραστηριοτήτων του Ε.Π.Ι.Τ.Σ. έγινε από τον Αναπλ. Καθ. Ματτίας Μπούχερ της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, επιστημονικό υπεύθυνο έργων του Ε.Π.Ι.Τ.Σ. σχετικών με τις δραστηριότητες του si-Cluster. Στα πλαίσια της ΓΣ βραβεύτηκαν ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρείες διαστημικών τεχνολογιών και εφαρμογών. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκος Παππάς. 

Λίγα λόγια για το si-Cluster

Στόχο του si-Cluster αποτελεί η ανάπτυξη βιομηχανικής και επιστημονικής αριστείας σε συγκεκριμένα πεδία των διαστημικών τεχνολογιών και εφαρμογών, με σεβασμό στις διαφορετικές αποστολές, ρόλους και ευθύνες της βιομηχανίας, της ακαδημαϊκής κοινότητας και των τελικών χρηστών. Το si-Cluster αποτελείται από τον Φορέα Αρωγό (Corallia), τη Βιομηχανική Ένωση ΕΒΙΔΙΤΕ και περισσότερα από 50 βιομηχανικά μέλη, ερευνητικά κέντρα και ακαδημαϊκούς φορείς, συμπεριλαμβανομένων των ώριμων επιχειρήσεων και startups, ενώ πέρα από τη βιομηχανική του βάση, ισχυροποιούνται οι δεσμοί συνεργασίας του με όλους τους παράγοντες του οικοσυστήματος καινοτομίας, της ακαδημαϊκής κοινότητας, των ερευνητικών κέντρων, των εθνικών, ευρωπαϊκών, και περιφερειακών αρχών καθώς και άλλων εμπλεκομένων φορέων σε μια ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά, όπως αυτή του τομέα των διαστημικών τεχνολογιών και εφαρμογών.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012