Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Συμμετοχή του Εργαστηρίου Μεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων στην διοργάνωση του διεθνούς event Art Games του Goethe

Το Εργαστήριο Μεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης, συμμετείχε στην διοργάνωση του διεθνούς event Art Games με κεντρικό διοργανωτή το Goethe-Institut της Αθήνας. Επαγγελματίες και ερασιτέχνες game developers/designers, storytellers, καλλιτέχνες, μουσικοί, κινηματογραφιστές, πολιτικοί επιστήμονες και άλλα δημιουργικά άτομα προσκλήθηκαν σε ένα τριήμερο Game Jam που πραγματοποιήθηκε στo Σεράφειο του δήμου Αθηναίων, από τις 16 έως τις 18 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο του προγράμματος ART GAMES. Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να εξερευνήσουν ιδέες για νέα παιχνίδια – ψηφιακά, επιτραπέζια & πόλεως –  με θέμα την τέχνη και την πολιτική.

Το ART GAMES Game Jam είναι ένα πρόγραμμα του Goethe-Institut, το οποίο πραγματοποιείται παγκοσμίως σε συνεργασία με το Maschinen-Mensch, ένα βραβευμένο ανεξάρτητο στούντιο σχεδιασμού παιχνιδιών στο Βερολίνο. Πρόκειται για ένα δοκιμασμένο φορμάτ, το οποίο έχει επισκεφτεί από το 2016 άλλες 6 πόλεις (Πόλη του Μεξικού,Σεούλ, Βοστόνη, Τζακάρτα, Σάο Πάολο, Νοβοσιμπίρσκ), ενώ το 2018 πρόκειται εκτός από την Αθήνα να ταξιδέψει και στην Μπανγκόκ. Τα παιχνίδια που σχεδιάζονται κατά τη διάρκεια των ART GAMES Game Jams παρουσιάζονται έπειτα και στην επίσημη ιστοσελίδα του ART GAMES.

Επίσης, μία ομάδα από κάθε πόλη θα έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει τον Απρίλη του 2018 στο Βερολίνο, όπου θα παρουσιάσει το παιχνίδι της στο φεστιβάλ A MAZE, και ειδικότερα σε μια ενότητα του φεστιβάλ που θα είναι ειδικά σχεδιασμένη για όλες τις ομάδες ART GAMES. Οι εκπρόσωποι από κάθε πόλη θα έχουν, παράλληλα, τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ένα ειδικά για εκείνους σχεδιασμένο παράλληλο πρόγραμμα ενημέρωσης και δικτύωσης στην γερμανική και διεθνή gaming σκηνή!

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012