Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

1ο Διεθνές Θερινό Σχολείο με θέμα "Τεχνητή Νοημοσύνη και Παίγνια" | Χανιά, 28 Μαΐου - 1 Ιουνίου, 2018


Το Πολυτεχνείο Κρήτης υποστηρίζει το 1ο Διεθνές Θερινό Σχολείο με θέμα "Τεχνητή Νοημοσύνη και Παίγνια" (Artificial Intelligence and Games), που πραγματοποιείται στα Χανιά από 28 Μαΐου έως 1 Ιουνίου 2018. Το θερινό σχολείο είναι αφιερωμένο στη χρήση μεθόδων τεχνητής νοημοσύνης για ψηφιακά παιχνίδια. Μετά από τις εισαγωγικές διαλέξεις που θα παρουσιάσουν τις βασικές τεχνικές της τεχνητής νοημοσύνης για τα παιχνίδια, το σχολείο θα εισαγάγει τους συμμετέχοντες στους τρεις κύριους ρόλους της τεχνητής νοημοσύνης στα παιχνίδια: ως παίκτη, ως σχεδιαστή, και ως διαδικασία μοντελοποίησης παικτών. Το σχολείο αφορά προγραμματιστές και σχεδιαστές παιχνιδιών, αλλά και μεταπτυχιακούς φοιτητές με αντικείμενο τα παιχνίδια, την τεχνητή νοημοσύνη, το σχεδιασμό, την αλληλεπίδραση ανθρώπου-υπολογιστή και την υπολογιστική νοημοσύνη.

Κεντρικοί διδάσκοντες του θερινού σχολείου είναι οι Georgios N. Yannakakis και Julian Togelius, συν-συγγραφείς του εγχειριδίου AI and Games, που αποτελεί το πρώτο ολοκληρωμένο βιβλίο για τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στα παίγνια, ενώ θα δοθούν διαλέξεις και hands-on workshops από κορυφαίους επαγγελματίες εταιρειών, όπως η DeepMind, η Ubisoft, και η Unity. Το θερινό σχολείο θα ολοκληρωθεί με δημιουργικό αυτοσχεδιασμό (game AI jam) πάνω στην ύλη που θα διδαχθεί.

Από το Πολυτεχνείο Κρήτης συμμετέχουν τρεις μεταπτυχιακοί φοιτητές της Σχολής ΗΜΜΥ (Αθηνά Γεωργαρά, Παναγιώτης Δρακόπουλος, Κωνσταντία Ξένου) ως εθελοντές. Η επιλογή των εθελοντών του σχολείου έγινε βάσει βιογραφικού σημειώματος και συνάφειας της έρευνάς τους με την περιοχή της Τεχνητής Νοημοσύνης σε Παίγνια.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012