Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Προσεγγίζοντας την επιστήμη και την τεχνολογία μέσα από έργα φοιτητών της Σχολής ΗΜΜΥ του Πολυτεχνείου Κρήτης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη δράση του προγράμματος Erasmus+ DISCOVER στο πλαίσιο του Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά στις 19 και 20 Απριλίου 2018.

Μαθητές από έξι Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια των Χανίων παρακολούθησαν το εργαστήριο με θέμα “Προσεγγίζοντας την επιστήμη και την τεχνολογία μέσα από έργα φοιτητών της Σχολής” που οργάνωσε το Εργαστήριο Διανεμημένων Πληροφοριακών Συστημάτων και Εφαρμογών Πολυμέσων (TUC/MUSIC) της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης, σε συνεργασία με τη επιστημονική φοιτητική ομάδα IEEE TUC Student Branch του Ιδρύματος και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.

Οι φοιτητές της Σχολής ΗΜΜΥ, παρουσίασαν τα έργα τους στους μαθητές και απάντησαν σε ερωτήσεις. Επιπλέον μίλησαν για την εμπειρία τους σχετικά με το περιεχόμενο και τις συνθήκες σπουδών στη σχολής τους. Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά στο εργαστήριο και τη συζήτηση που ακολούθησε, ενώ η επεξεργασία των θεμάτων που παραυσιάστηκαν στο εργαστήριο θα συνεχιστεί στις σχολικές τάξεις, μέσω της συμμετοχής των σχολείων τους στο πρόγραμμα Erasmus+ DΙSCOVER, που δίνει τη δυνατότητα για συνεργασία των σχολείων μεταξύ τους αλλά και με το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Το DISCOVER είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ που έχει στόχο την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών, στον τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 5 χώρες: Βουλγαρία, Ελλάδα, Ιταλία, Πολωνία και Σλοβακία. Από την Ελλάδα συμμετέχουν το Πολυτεχνείο Κρήτης (Εργαστήριο Διανεμημένων Πληροφοριακών Συστημάτων και Εφαρμογών Πολυμέσων (TUC/MUSIC)) και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων. Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Τριτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με σκοπό τη διάχυση της γνώσης μέσω της σχεδίασης εκπαιδευτικών προγραμμάτων για μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή των Θετικών Επιστημών και της Τεχνολογίας (STEM).

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012