Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

W.A.Ve. 2018, Καλοκαιρινό εργαστήρι Αρχιτεκτονικής στα Χανιά, 25/6-13/7

H Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο I.U.A.V. της Βενετίας και τον Δήμο Χανίων, οργανώνει καλοκαιρινό εργαστήρι Αρχιτεκτονικής στους χώρους του Κ.Α.Μ. από 25 Ιουνίου έως 13 Ιουλίου, ανοιχτό σε φοιτητές από όλες τις σχολές της Ελλάδας και από το I.U.A.V. 

Στην Βενετία, από το 2000, κάθε καλοκαίρι μετά την εξεταστική οργανώνεται εργαστήριο τριών εβδομάδων, με την ονομασία W.A.Ve. (Workshop Architecture Venice), με διδάσκοντες, καθηγητές από πανεπιστήμια του εξωτερικού. Το τρέχον ακαδημαϊκό έτος οργανώνονται για πρώτη φορά παράλληλα εργαστήρια, σε πέντε ακόμη πανεπιστήμια: στο Βελιγράδι, στα Τίρανα, στο Κιγκάλι-Ρουάντα, στο Ροζάριο–Αργεντινή, στα Χανιά, με υπεύθυνους καθηγητές, πρώην φοιτητές της ίδιας Σχολής και με κοινή θεματική στην αναβίωσης ιστορικών κέντρων. 

Οι εργασίες της ευρύτερης ομάδας διδασκαλίας, διαλέξεις, υλικά, άλλες δράσεις, θα μεταδίδονται παράλληλα σε όλες τις πόλεις του δικτύου και τα αποτελέσματα θα περιοδεύσουν ως έκθεση, το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα του ίδιου έτους. Στο εργαστήρι των Χανίων επιλέξαμε ως χώρο μελέτης το ιστορικό κέντρο στο Καστέλι Κισάμου, σε μια προσπάθεια προστασίας - ανάδειξης – ένταξης των ιστορικών κατάλοιπων στην σύγχρονη ζωή της πόλης. 

Στο εργαστήριο των Χανίων θα λάβουν μέρος οι φοιτητές του οικείου Μ.Π.Σ. 5 υπότροφοι I.U.A.V. από την Βενετία και 25 φοιτητές από τις Σχολές Αρχιτεκτόνων στην Ελλάδα. 

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να στείλουν έως και τις 16 Μαΐου αίτημα συμμετοχής στην διεύθυνση akouroutaki<at>isc.tuc.gr, όπου θα επισυνάπτεται αναλυτική βαθμολογία και δύο μόνον εργασίες (portfolio), σε συναφές θέμα ανάπλασης, αποκατάστασης, αστικού ή αρχιτεκτονικού σχεδιασμού. Η συμμετοχή είναι δωρεάν για όσους επιλεγούν, και θα αναλάβουν τα έξοδα διαμονής τους. 

Περισσότερες πληροφορίες : http://wave2018iuav.com/w-a-ve-abroad/

Υπεύθυνος εργαστηρίου: Νίκος Σκουτέλης – Αναπληρωτής Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης

Οργανωτική υποστήριξη: Αλεξάνδρα Κουρουτάκη – δρ. ιστορικός της τέχνης Ε.ΔΙ.Π.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012