Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Η ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης στο Mindspace challenge


Στις 22 Απριλίου ολοκληρώθηκε o φοιτητικός διαγωνισμός Mindspace Challenge, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στα Χανιά, με στόχο την ανάδειξη καινοτόμων project, που έχουν προοπτικές εξέλιξης ως καινοτόμα προϊόντα και επιχειρήσεις. Στα Χανιά, διαγωνίστηκαν 16 ομάδες από τις οποίες αναδείχτηκαν οι δύο νικήτριες, μία εκ των οποίων είναι ομάδα φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης. Οι δύο ομάδες προκρίθηκαν στην τελική φάση του εργαστηρίου, στην Αθήνα. Tο project του Πολυτεχνείου Κρήτης ''Drones4SAR'' αφορά την ανάπτυξη ενός μη επανδρωμένου οχήματος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από διασωστικές ομάδες. Την ομάδα αποτελούν οι φοιτητές Άγγελος Αντωνόπουλος, Δημήτρης Χατζηπαράσχης και Στέλιος Μανουδάκης, μέλη της ερευνητικής ομάδας SenseLAB του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Drones4SearchAndRescue - Η ιδέα

Η ιδέα είναι η κατασκευή ενός μη επανδρωμένου ιπτάμενου οχήματος (drone) που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε καταστάσεις έρευνας και διάσωσης. Με την υλοποίηση και χρήση αλγορίθμων της ομάδας το drone αυτό θα μπορεί να κινείται αυτόνομα να εντοπίζει έναν ή ομάδες ανθρώπων που βρίσκονται σε κίνδυνο, είτε αυτοί είναι σε ξηρά είτε σε θάλασσα και να ενεργεί αναλόγως του σεναρίου. 

Λίγα λόγια για τον διαγωνισμό:

Το Mindspace διοργανώνει για 2η συνεχόμενη χρονιά το μεγαλύτερο φοιτητικό επιχειρηματικό διαγωνισμό στην Ελλάδα. Το Mindspace Challenge 2018 ξεκίνησε εφέτος από τον Βόλο, με σκοπό να δώσει την ευκαιρία σε φοιτητές να κάνουν τις ιδέες τους πραγματικότητα. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μια πρόκληση αλλά και μια φανταστική ευκαιρία να κερδίσουν οι συμμετέχοντες γνώση και ένα ιδανικό δίκτυο επαφών, καθώς όλες οι ομάδες θα έχουν πρόσβαση στο δίκτυο αποφοίτων του Challenge.             

Οι 3 νικήτριες ομάδες, θα λάβουν το έπαθλο των 8000 Ευρώ σε χρηματοδότηση και θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό ταξίδι του Mindspace στις ΗΠΑ.

Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μετουσίωση του οράματος του Mindspace, που είναι να εμπνεύσει και να εκπαιδεύσει φοιτητές να ασχοληθούν με πρακτικά προβλήματα που οδηγούν σε χρήσιμα προϊόντα και υπηρεσίες. Μέσω του Challenge 2017 ιδρύθηκαν ήδη 5 νέες επιχειρήσεις και δημιουργήθηκαν 30 νέες θέσεις εργασίας. Οι προσδοκίες για το 2018 μεγαλώνουν μαζί με το ίδιο το πρόγραμμα και με το σπουδαίο δίκτυο των συνεργατών του.             

Περισσότερες πληροφορίες: http://challenge.mindspace.gr  

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012