Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Ημέρα καριέρας στα Χανιά από τον φοιτητικό Οργανισμό BEST Chania του Πολυτεχνείου Κρήτης


Το Chania Career Day (CCD), που διοργανώνει ο φοιτητικός σύλλογος BEST Chania του Πολυτεχνείου Κρήτης, αποτελεί μια διημερίδα σχετική με τις ευκαιρίες καριέρας και επαγγελματικής αποκατάστασης και έχει ως θεματική το Brain Drain στην Ελλάδα. Η διοργάνωση θα διεξαχθεί στις 24-25 Μαΐου 2018 στους συνεδριακούς χώρους του Akali Hotel.

Η Ημέρα Καριέρας του BEST Chania διοργανώθηκε για πρώτη φορά κατά τα έτη  2011 και  2012. Η δράση πραγματοποιήθηκε ξανά τον Απρίλιο του 2015 με την επωνυμία BEST Career Day 2015 στα πλαίσια της Πανευρωπαϊκής Γενικής Συνέλευσης του οργανισμού, ξεπερνώντας τις 400 συμμετοχές  από όλη την Ευρώπη. Το 2017 επαναλήφθηκε επιτυχώς ως Chania Career Day (CCD) και φέτος επιστρέφει σε μια προσπάθεια να καθιερωθεί  στην  κοινωνία των Χανίων τα επόμενα χρόνια ως θεσμός. 

Σκοπός της διημερίδας είναι  να φέρει κοντά τους φοιτητές μηχανικούς με τις εταιρίες και τα πανεπιστήμια, στοχεύοντας στην ανάδειξη των ευκαιριών καριέρας και της μετεκπαίδευσης των φοιτητών. Το κεντρικό θέμα συζήτησης του φετινού CCD είναι το Brain Drain στην Ελλάδα, όπου καλεσμένος ομιλητής - εισηγητής είναι ο κ. Βασίλειος Βέλκος, διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού. 

Οι συμμετέχοντες της διοργάνωσης είναι προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές, καθώς και απόφοιτοι μηχανικοί. Η συμμετοχή αυτών αφορά διάφορες ειδικότητες όπως αυτές των Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Μηχανικών Ορυκτών Πόρων, Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης και Μηχανικών Περιβάλλοντος.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα  https://best.tuc.gr/ccd/  και στο Facebook “Chania Career Day” 

Λίγα λόγια για τον φοιτητικό Οργανισμό BEST Chania
O BEST είναι ο μεγαλύτερος πανευρωπαϊκός φοιτητικός οργανισμός μηχανικών. Με εθελοντικό, μη πολιτικό και μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, δραστηριοποιείται σε 33 χώρες με 95 τοπικά γραφεία σε Πολυτεχνεία και Πανεπιστήμια της Ευρώπης. Τα ενεργά μέλη του οργανισμού ξεπερνούν τα 3.300 και αλληλεπιδρά με περισσότερους από 1.700.000 φοιτητές. Τα κύρια πεδία δράσης του είναι η περαιτέρω ανάπτυξη των φοιτητών μηχανικών σε ακαδημαϊκά και άλλα θέματα.  

Το τοπικό γραφείο Χανίων https://best.tuc.gr/ στοχεύει στη ανάπτυξη των φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης, έχοντας πραγματοποιήσει πάνω από 100 δράσεις στα 24 χρόνια λειτουργίας του. Παράλληλα προωθεί και στηρίζει τις λειτουργίες του οργανισμού σε διεθνές επίπεδο.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012
--