Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Facade & Daylight Patterns and our Experience of Space | Διάλεξη Κ. Χαμηλοθώρη | Πέμπτη 24/5 | ώρα 15.15 | Πολυτεχνειούπολη


Η Κύνθια Χαμηλοθώρη, απόφοιτος της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης το 2014, εκπονεί τη διδακτορική της διατριβή στο εργαστήριο Laboratory of Integrated Performance In Design (LIPID) της École polytechnique fédérale de Lausanne (EPFL). Η ερευνητική της εργασία 'Memorigami', ένα πρωτότυπο μεταβαλλόμενο σκίαστρο που ανταποκρίνεται στη θερμοκρασία, χρηματοδοτήθηκε από τη Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας του Πολυτεχνείου Κρήτης μέσω του Φυτωρίου Ιδεών 2013 και αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Αντιγόνη Καμπιτάκη υπό την επίβλεψη του κ. Κωνσταντίνου-Αλκέτα Ουγγρίνη.

Σήμερα, στο πλαίσιο της διατριβής της, η Κύνθια ερευνά την επιρροή των όψεων και του φυσικού φωτός στο πώς αντιλαμβανόμαστε το χώρο, μέσω πειραμάτων σε πραγματικά και εικονικά περιβάλλοντα.

Η διάλεξη αφορά τη χρήση της εικονικής πραγματικότητας ως πειραματικό εργαλείο και παρουσιάζει τα κύρια ευρήματα πειραμάτων όπου μελετήθηκε η επιρροή της χωρικής κατανομής του φωτός και της σκιάς στον άνθρωπο. Θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24/5 και ώρα 15.15 στα Γαλάζια Αμφιθέατρα της Πολυτεχνειούπολης.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012