Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Ο διαγωνισμός ESNC του Galileo στην Ελλάδα με τη στήριξη της ερευνητικής μονάδας SenseLab του Πολυτεχνείου Κρήτης


Ο διαγωνισμός καινοτομίας European Satellite Navigation Competition (ESNC) διοργανώνεται σε ετήσια βάση και βραβεύει τις καλύτερες υπηρεσίες, προϊόντα, και επιχειρηματικές ιδέες που αξιοποιούν δορυφορικά συστήματα προσδιορισμού θέσης στην καθημερινότητα. Στόχος του ESNC είναι η υποστήριξη προτάσεων σε κάθε στάδιο ανάπτυξης με απώτατο στόχο την επιχειρηματική αξιοποίηση του προϊόντος ή υπηρεσίας με  βραβεία συνολικής αξίας άνω του 1 εκατομμυρίου Ευρώ σε περισσότερες από 20 κατηγορίες προκλήσεων.

Οι εταίροι της έκδοσης 2018 είναι η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία GNSS (GSA), η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA), το Γερμανικό Κέντρο Αεροδιαστημικής (DLR) και το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Μεταφορών και Ψηφιακών Υποδομών (BMVI). Η ερευνητική μονάδα SenseLab του Πολυτεχνείου Κρήτης αποτελεί τον περιφερειακό εταίρο του διαγωνισμού ESNC (Greece Challenge), με τον Αναπληρωτή Καθηγητή Παναγιώτη Παρτσινέβελο ως Regional Manager, επιδιώκοντας να ενισχύσει την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται ή/και αξιοποιούν δεδομένα GNSS. Οι υπηρεσίες εντοπισμού θέσης και πλοήγησης έχουν γίνει ουσιαστικό κομμάτι της καθημερινότητας ενώ η επιχειρησιακή λειτουργία του Galileo μας οδηγεί στην αναζήτηση καινοτόμων εφαρμογών και υπηρεσιών σε πλήθος εφαρμογών όπως ενδεικτικά  γεωργία, περιβάλλον, κατασκευές, εξορύξεις, αεροπλοΐα, μεταφορές, εφαρμογές έξυπνων πόλεων, κινητών τηλεφώνων, άμυνας και ασφάλειας, εμπορίου, τηλεπικοινωνιών, μη επανδρωμένων ιπτάμενων οχημάτων, διαχείρισης και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, τραπεζικής πίστης, κ.ά. 

Εκτός του SenseLab του Πολυτεχνείου Κρήτης, φορείς υποστήριξης για το Ελληνικό βραβείο είναι το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης, το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ACEin), το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, ο  Σύνδεσμος  Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις προκλήσεις, τα βραβεία και τους εταίρους της φετινής χρονιάς, επισκεφθείτε τον ιστότοπο https://www.esnc.eu/prize/greece/.

Υποβολή αιτήσεων 1η Μαΐου – 31 Ιουλίου 2018.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012