Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Η ρομποτική ομάδα Κουρήτες στον τοπικό διαγωνισμό του World Robotic Olympiad

Η ρομποτική ομάδα Κουρήτες του Πολυτεχνείου Κρήτης παραβρέθηκε την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018 στον περιφερειακό διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής Κρήτης, που διοργανώθηκε από τον οργανισμό World Robotic Olympiad - WRO Hellas, τον Δήμο Ηρακλείου και το ΑΤΕΙ Κρήτης, στο κλειστό γυμναστήριο του ΑΤΕΙ Κρήτης «Μάρκος Καραναστάσης». Η ομάδα Κουρήτες συμμετείχε στην έναρξη της διοργάνωσης με ρομποτικές επιδείξεις που είχαν ως στόχο να κινητοποιήσουν το ενδιαφέρον των μαθητών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου που συμμετείχαν στους αγώνες. Τελικά, 12 ομάδες από το Ηράκλειο, μία από την Ιεράπετρα και μία από την Σητεία προκρίθηκαν για τον Πανελλήνιο Τελικό της Ρομποτικής Ολυμπιάδας που θα γίνει στην Αθήνα.

Οι δράσεις και οι επιδείξεις της ομάδας Κουρήτες περιελάμβαναν α) συνεργασία ανθρώπου-ρομπότ Nao στην παρουσίαση της ομάδας με διαφάνειες και βίντεο, β) ρομποτικό χορό από τα ρομπότ Alpha2, γ) ποδόσφαιρο/σουτάκια από ένα ρομπότ Nao, και, δ) διαδραστικά παιχνίδια με ρομπότ Nao, όπου γονείς, επισκέπτες και παιδιά συμμετείχαν κάνοντας ερωτήσεις στο ρομπότ για να πάρουν απαντήσεις ή παίζοντας μαζί του δίνοντας και παίρνοντας αντικείμενα από τα χέρια του.

Την ομάδα Κουρήτες εκπροσώπησαν στο Ηράκλειο ο Δρ. Νικόλαος Σπανουδάκης (μέλος ΕΔΙΠ της Σχολής ΜΠΔ), οι προπτυχιακοί φοιτητές της Σχολής ΗΜΜΥ Μιχάλης Αλεξίου, Δημήτρης Ελευθεριάδης, Τάσος Καραγεωργιάδης και Νεκτάριος Σφυρής, δύο ανθρωποειδή ρομπότ Nao και δύο ανθρωποειδή ρομπότ Alpha2.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012