Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

W.A.Ve. 2018, Καλοκαιρινό εργαστήρι Αρχιτεκτονικής στα Χανιά, 25/6-13/7


H Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο I.U.A.V. της Βενετίας και τον Δήμο Χανίων, διοργάνωσε καλοκαιρινό εργαστήρι Αρχιτεκτονικής στους χώρους του Κ.Α.Μ. από 25 Ιουνίου έως 13 Ιουλίου, ανοιχτό σε φοιτητές από όλες τις σχολές της Ελλάδας και από το I.U.A.V. 

Στην Βενετία, από το 2000, κάθε καλοκαίρι μετά την εξεταστική οργανώνεται εργαστήριο τριών εβδομάδων, με την ονομασία W.A.Ve. (Workshop Architecture Venice), με διδάσκοντες, καθηγητές από πανεπιστήμια του εξωτερικού. Το τρέχον ακαδημαϊκό έτος οργανώνονται για πρώτη φορά παράλληλα εργαστήρια, σε πέντε ακόμη πανεπιστήμια: στο Βελιγράδι, στα Τίρανα, στο Κιγκάλι-Ρουάντα, στο Ροζάριο–Αργεντινή, στα Χανιά, με υπεύθυνους καθηγητές, πρώην φοιτητές της ίδιας Σχολής και με κοινή θεματική στην αναβίωσης ιστορικών κέντρων. 

Οι εργασίες της ευρύτερης ομάδας διδασκαλίας, διαλέξεις, υλικά, άλλες δράσεις, μεταδίδονται παράλληλα σε όλες τις πόλεις του δικτύου και τα αποτελέσματα θα περιοδεύσουν ως έκθεση, το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα του ίδιου έτους. 

Στο εργαστήρι των Χανίων επιλέχθηκε ως χώρος μελέτης το ιστορικό κέντρο στο Καστέλι Κισάμου, σε μια προσπάθεια προστασίας - ανάδειξης – ένταξης των ιστορικών κατάλοιπων στην σύγχρονη ζωή της πόλης. Λαμβάνουν μέρος οι φοιτητές του οικείου Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών, 5 υπότροφοι I.U.A.V. από την Βενετία και 25 φοιτητές από τις Σχολές Αρχιτεκτόνων στην Ελλάδα. 

Την Πέμπτη 12 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση παρουσίασης των αποτελεσμάτων του εργαστηρίου στο Κ.Α.Μ. παρόντων των δημάρχων Χανίων και Κισσάμου, κυρίων Τάσου Βάμβουκα και Θεόδωρου Σταθάκη και του κοσμήτορα της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών καθηγητή Κώνσταντίνου Προβιδάκη.

Περισσότερες πληροφορίες: http://wave2018iuav.com/w-a-ve-abroad/ 

Υπεύθυνος εργαστηρίου: Νίκος Σκουτέλης – Αναπληρωτής Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης

Οργανωτική υποστήριξη: Αλεξάνδρα Κουρουτάκη – δρ. ιστορικός της τέχνης Ε.ΔΙ.Π.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012