Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Έκδοση βιβλίου-αφιερώματος στον καθηγητή Ιωάννη Σίσκο


Με αφορμή την συνταξιοδότηση του Καθηγητή Ιωάννη Σίσκου από το Πανεπιστήμιο Πειραιά οι φίλοι και συνεργάτες του Καθηγητές Νικόλαος Ματσατσίνης και Ευάγγελος Γρηγορούδης επιμελήθηκαν την έκδοση ενός νέου επιστημονικού βιβλίου, αφιερωμένου στον διακεκριμένο Έλληνα επιστήμονα και δάσκαλο. Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε το 2017 και ολοκληρώθηκε με την έκδοση του βιβλίου από τον διεθνή εκδοτικό οίκο Springer τον Ιούνιο του 2018. Το βιβλίο που τιτλοφορείται “Preference Disaggregation in Multiple Criteria Decision Analysis” αφορά την ανάλυση προτιμήσεων στην λήψη αποφάσεων με πολλαπλά κριτήρια το οποίο αποτελεί το κύριο πεδίο της συνεισφοράς του καθηγητή Ιωάννη Σίσκου στην διεθνή επιστημονική κοινότητα.

Στο αγγλόφωνο βιβλίο-αφιέρωμα των 235 σελίδων και 10 κεφαλαίων, κλήθηκαν να υποβάλλουν εργασίες επιστήμονες και ερευνητές που είτε διδάχθηκαν ή/και συνέδεσαν την επιστημονική και ακαδημαϊκή τους πορεία με τις θεωρητικές προσεγγίσεις, προτάσεις και μεθόδους του Καθηγητή Ιωάννη Σίσκου. Οι συγγραφείς κάλυψαν ζητήματα που αφορούν την θεωρητική πρόοδο στην μοντελοποίηση των προτιμήσεων, την ομαδική λήψη απόφασης, τις μεθόδους ταξινόμησης, την ανάλυση ευστάθειας και τα συστήματα υποστήριξης αποφάσεων. Επιπρόσθετα, στο βιβλίο οι συγγραφείς παρουσιάζουν αρκετές εφαρμογές της ανάλυσης των προτιμήσεων σε διάφορους τομείς, όπως στην ανάλυση της ικανοποίησης των πελατών, στη συμπεριφορά των καταναλωτών, στις πολιτικές για την ενέργεια και το περιβάλλον, στην ανάπτυξη στρατηγικής και στο αγροτικό μάρκετινγκ.

Το προαναφερόμενο βιβλίο-αφιέρωμα επιδόθηκε στον Καθηγητή σε ειδική τελετή που είχε προβλεφθεί κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου της 14ης Ιουνίου 2018 στα πλαίσια του 7ου Διεθνούς Συμποσίου & 29ου Εθνικού Συνεδρίου Επιχειρησιακής Έρευνας που πραγματοποιήθηκε φέτος στα Χανιά και φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΜΑΙΧ. Ο τόμος που επιδόθηκε στον Καθηγητή Ιωάννη Σίσκο έφερε αφιέρωση των επιμελητών της έκδοσης καθώς και τις υπογραφές των συγγραφέων. 

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012