Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Cretan Astronaut - H πρώτη διαστημική αποστολή από την Κρήτη!

Η πρώτη αποστολή διαστημικού σκάφους από την Κρήτη, ένα έργο για τις Τεχνολογίες Αεροδιαστημικής, έρχεται από την ομάδα Cretan Astronaut-μια ομάδα νέων επιστημόνων, στο οποίο συμμετέχουν φοιτητές και απόφοιτοι του Πολυτεχνείου Κρήτης. Το πρώτο πρότζεκτ που αναπτύσσει η ομάδα είναι η Πρώτη Διαστημική Αποστολή από την Κρήτη, με πρωταγωνιστή τη φιγούρα του Κρητικού Αστροναύτη, τον «Μανούσο». Η αποστολή στοχεύει στην κατασκευή μιας πλήρως επαναχρησιμοποιήσιμης διάταξης τύπου HAB. Κατά τη διάρκεια της πτήσης, το σκάφος θα καταγράφει μετεωρολογικές μετρήσεις, τη θέση του μέσω GPS καθώς και την κατεύθυνσή του μέσω επιταχυνσιόμετρου και γυροσκοπίου, θα διατηρεί συνεχή τηλεπικοινωνία με τον δέκτη ενημερώνοντάς για τη κατάσταση του σκάφους και θα βιντεοσκοπεί το ταξίδι με μια κάμερα γωνίας λήψης 360°. Η καινοτομία έγκειται στο γεγονός ότι το στρατοσφαιρικό μπαλόνι σώζεται και μπορεί να χρησιμοποιηθεί περισσότερες, από μια, φορές, μειώνοντας έτσι το κόστος τέτοιων αποστολών. Επιπλέον, προσθέτουμε 2 βαθμούς ελέγχου της πτήσης, διευκολύνοντας έτσι την ανεύρεση του σκάφους. Η αποστολή Cretan Astronaut σκοπεύει να στείλει τον «Μανούσο» σε υψόμετρο 30 χιλιομέτρων. 

Το πρότζεκτ βρίσκεται στην τελική ευθεία και τα μέλη της ομάδας περιγράφουν τα προσωπικά τους βιώματα για αυτό το όμορφο ταξίδι! Δείτε το σχετικό video!

H ομάδα Cretan Astronaut:
- Αλέξανδρος Πουπάκης, Chief Technology Officer, φοιτητής Σχολής ΗΜΜΥ Πολυτεχνείου Κρήτης
- Δημήτριος Θεοδοσίου, Mechanical Engineer, φοιτητής Σχολής ΜΠΔ Πολυτεχνείου Κρήτης
- Μαρία Μετοχιανάκη, Marketing Assistant , απόφοιτη του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Κρήτης
- Βασίλειος Κόττας, Marketing & Communication Manager, απόφοιτος Tμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης ΕΚΠΑ 
- Γιάννης Αντωνίου, Web Designer / Web Developer, απόφοιτος Ηλεκτρονικός Μηχανικός Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Το εγχείρημα του Κρητικού Αστροναύτη υποστηρίζεται από τον Youth Entrepreneurship Club.
Μέρος του πρότζεκτ αναπτύσσεται στο χώρο του εργαστηρίου m3 της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Μάθετε περισσότερα για το εγχείρημα του Κρητικού Αστροναύτη και για το πως μπορείτε να το υποστηρίξετε!

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012