Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Eπιτυχία για τον "Κορμοράνο" στο 55ο ιστιοπλοϊκό Ράλι Αιγαίου

Με κυβερνήτη τον Κωνσταντίνο Μανιουδάκη και πλήρωμα τους φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, Κωνσταντίνο Πλανάκη, Κωνσταντίνο Λουκάκο, Νίκο Περβανά, Γιώργο Αναστασόπουλο και Θανάση Πελεκάνο,  το χανιώτικο σκάφος του Ν.Ο. Χανίων «ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣ» συμμετείχε στο 55ο ιστιοπλοϊκό Ράλι Αιγαίου, το οποίο ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Κυριακή 29 Ιουλίου 2018. 

Ο «ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣ» πέτυχε σημαντική επιτυχία, κατακτώντας το κύπελλο 1ης θέσης στην κατηγορία του και τη γενική κατάταξη κατά την ιστιοδρομία Λειψοί – Πάρος. Επίσης, κατέλαβε τη 2η θέση κατά την ιστιοδρομία Αμοργός – Λειψοί. Ιδιαίτερα τιμητικά σχόλια για τον «ΚΟΡΜΟΡΑΝΟ» εκφράστηκαν κατά την απονομή επάθλων για την αγωνιστικότητα του πληρώματος κατά την ιστιοδρομία Φάληρο – Αμοργός με τη βασανιστική άπνοια σε διαδρομή 135 ν.μ., κατά την οποία το σκάφος δεν εγκατέλειψε, όπως τα περισσότερα της κατηγορίας του, αλλά ταξίδεψε επί 51 ώρες, τερματίζοντας μόνο κατά 5’ εκτός χρονικών ορίων. Τέλος, στον κυβερνήτη του σκάφους, Κωνσταντίνο Μανιουδάκη, απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα για την επί 35 χρόνια συμμετοχή του στο Ράλι Αιγαίου, έχοντας συμπληρώσει συνολικά 25.000 ν.μ.!

Το ιστιοπλοϊκό Ράλι Αιγαίου, θεωρείται το σημαντικότερο ιστιοπλοϊκό γεγονός ανοικτής θάλασσας στην Ελλάδα, το οποίο διοργανώνει ο Πανελλήνιος Ιστιοπλοϊκός Σύλλογος Ανοικτής Θάλασσας (Π.Ο.Ι.Α.Θ.). Ενας αγώνας ιδιαίτερα σκληρός στον οποίο δοκιμάζονται ικανοί ιστιοπλόοι με σημαντικές διακρίσεις σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο.Η διαδρομή ήταν Φάληρο, Αμοργός, Λειψοί, Πάρος, Σούνιο, συνολικής αποστάσεως 350 ν.μ. και συνολικά συμμετείχαν 16 σκάφη.

Η τελετή απονομής επάθλων έγινε στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου στον Πειραιά που διοργάνωσε το Πολεμικό Ναυτικό με τον Π.Ο.Ι.Α.Θ., παρουσία επισήμων, μεταξύ των οποίων η ηγεσία του Π.Ν. και του Λιμενικού Σώματος (Λ.Σ.).

Το φετινό Ράλι ήταν αφιερωμένο στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, γι’ αυτό και στα νησιά – σταθμούς, τα πληρώματα των σκαφών μαζί με το πλήρωμα της πυραυλάκατου «ΜΠΛΕΣΣΑΣ» την οποία διέθεσε το Π.Ν. ως συνοδευτικό, συμμετείχαν στους καθαρισμούς των ακτών.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012