Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Ο Βασίλειος Γαγάνης και ο Hamdan Hamdan, διδάκτορες της Σχολής ΜΗΧΟΠ, εξελέγησαν καθηγητές

Ο Δρ. Βασίλειος Γαγάνης

Ο Δρ. Hamdan Hamdan

Ο διδάκτορας και, έως πρόσφατα, μέλος ΕΔΙΠ της Σχολής ΜΗΧΟΠ, Δρ. Βασίλειος Γαγάνης εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής στη Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ενώ ο διδάκτορας της Σχολής ΜΗΧΟΠ, Δρ. Hamdan Hamdan εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Sharjah στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο Κοσμήτορας και όλα τα μέλη της Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων, με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση, συγχαίρουν τα εξαίρετα μέλη της Σχολής ΜΗΧΟΠ, τους ευχαριστούν ιδιαιτέρως για την πολύχρονη προσφορά τους στην εκπαίδευση και έρευνα της Σχολής και τους εύχονται καλή σταδιοδρομία και γόνιμη επιστημονική πορεία στις νέες τους θέσεις.

Σύντομο βιογραφικό του Δρ. Βασιλείου Γαγάνη 
Ο Δρ. Βασίλειος Γαγάνης είναι Επίκουρος Καθηγητής της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων-Μεταλλουργών Ε.Μ.Π. στο αντικείμενο της Μηχανικής Πετρελαίου. Έχει λάβει Δίπλωμα Μηχανικού από τη Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης και Διδακτορικό Δίπλωμα από τη Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης. Έχει συνεργαστεί επί εικοσαετία με εταιρίες ανάπτυξης προϊόντων λογισμικού και παροχής υπηρεσιών (service companies) στο χώρο παραγωγής πετρελαίου, όπως Schlumberger, Oilphase, Petroleum Experts και Kappa Engineering. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν στη μηχανική ταμιευτήρων και ιδίως στη θερμοδυναμική συμπεριφορά πετρελαϊκών φάσεων, στην ανάπτυξη υπολογιστικών μοντέλων προσομοίωσης ροής σε πορώδες μέσον, καθώς και στην εφαρμογή μεθόδων μηχανικής εκμάθησης (machine learning) για την επιτάχυνση της επίλυσης προβλημάτων ροής ρευστών σε ταμιευτήρες και αγωγούς. Μέχρι σήμερα έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 50 εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια.

Σύντομο βιογραφικό του Δρ. Hamdan Hamdan
Ο Δρ. Hamdan Hamdan είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Petroleum Engineering and Remote Sensing του University of Sharjah στα Hνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Απέκτησε το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα και το Διδακτορικό Δίπλωμα στο αντικείμενο "Γεωτεχνολογία και Περιβάλλον" από την Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης, το 2004 και το 2010 αντίστοιχα. Εργάστηκε στο Πολυτεχνείο Κρήτης ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής μέχρι το 2013. Το 2013 ξεκίνησε εργασία στη διεθνή γεωτεχνική εταιρεία Arab Center for Engineering Studies ως τεχνικός διευθυντής του γεωφυσικού τμήματος στη Σαουδική Αραβία και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Συνέχισε την εργασία του στο ιδιωτικό τομέα για περίπου έξι χρόνια αλλά πρόσφατα επέστρεψε στον ακαδημαϊκό τομέα στο University of Sharjah. Ασχολείται ερευνητικά με την ανάπτυξη νέων μεθόδων επεξεργασίας γεωφυσικών δεδομένων. Πιο συγκεκριμένα, το ερευνητικό του ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη Μη-γραμμική Συνδυασμένη Αντιστροφή Δεδομένων Ηλεκτρικής και Σεισμικής Τομογραφίας, καθώς και Γεωφυσικών Δεδομένων από Γεωτρήσεις.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012