Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Ερευνητικό πρόγραμμα "Ανάπτυξη Ψυχαγωγικού Λογισμικού Εκπαίδευσης Ψηφιακής Εκπαίδευσης Εργαλειομηχανών – G4M"

Το Εργαστήριο Μικροκοπής και Κατασκευαστικής Προσομοίωσης είχε την τιμή να φιλοξενήσει πρόσφατα τους συνεργάτες κ. Πάνο Γούνα και κ. Λευτέρη Ρούσσο από την εταιρεία CNC Solution. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έναρξης του ερευνητικού προγράμματος με τίτλο: "Ανάπτυξη Ψυχαγωγικού Λογισμικού Εκπαίδευσης Ψηφιακής Εκπαίδευσης Εργαλειομηχανών – G4M" που υλοποιείται στο πλαίσιο της δράσης «ΕΡΕΥΝΩ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ» της υπηρεσίας διαχείρισης ΕΥΔΕ-ΕΤΑΚ του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Συντονιστής φορέας στο εν λόγω έργο είναι το Εργαστήριο Μικροκοπής και Κατασκευαστικής Προσομοίωσης του Πολυτεχνείου Κρήτης με υπεύθυνο τον κ. Αριστομένη Αντωνιάδη ενώ εκτός από την εταιρεία CNC Solutions μετέχει ακόμα και το Εργαστήριο Διανεμημένων Πληροφοριακών Συστημάτων και Εφαρμογών Πολυμέσων του Πολυτεχνείου Κρήτης με υπεύθυνη την κ. Κατερίνα Μανιά.

Λίγα λόγια για το έργο: 
Στόχος του έργου είναι να ενσωματώσει νέες μορφές εκπαίδευσης στις μηχανουργικές κατεργασίες με ψηφιακή καθοδήγηση (Computer-Aided Manufacturing, CAM). Ειδικότερα πρόκειται να αναπτυχθεί ένα ψυχαγωγικό εκπαιδευτικό περιβάλλον (serious game) μέσω του οποίου οι εκπαιδευόμενοι Μηχανικοί θα αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις για τον προγραμματισμό των εργαλειομηχανών με ψηφιακή καθοδήγηση (CNC).

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012