Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Drones4Refugees | Η ομάδα SenseLab στους 5 φιναλίστ διεθνούς διαγωνισμού καινοτομίας για τους πρόσφυγες

Μέλη της ερευνητικής ομάδας SenseLab του Πολυτεχνείου Κρήτης (συγκεκριμένα, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Παναγιώτης Παρτσινέβελος, ο Δημήτρης Χατζηπαράσχης και ο Στυλιανός Μανουδάκης), βρέθηκαν στην Ιορδανία και στο επιχειρηματικό πάρκο King Hussein (Amman) ως φιναλίστ του διαγωνισμού Innovative For Refugees (καινοτομία για τους πρόσφυγες) που διοργανώνει το MIT Enterprise Forum Pan Arab. Ο διεθνής αυτός διαγωνισμός αναζητά τις καλύτερες λύσεις που βασίζονται στην τεχνολογία και αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις που συναντούν οι πρόσφυγες ανά τον κόσμο. Η φετινή έκδοση του Innovate For Refugees έλαβε αιτήσεις από περισσότερες από 50 χώρες από όλο τον κόσμο, υπογραμμίζοντας την οικουμενικότητα του θέματος. Η ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης κατάφερε να περάσει στις πέντε καλύτερες ομάδες του τελικού Ideas Track με την ιδέα "Drones4Refugees" και να αποτελέσει την μόνη Ευρωπαϊκή συμμετοχή στην πεντάδα μεταξύ εκατοντάδων αιτήσεων.

Όσον αφορά στην βραβευμένη ιδέα της ομάδας, πρόκειται για ένα σύστημα (λογισμικό και υλικό) το οποίο επιτρέπει τη συνεργασία σμήνους μη επανδρωμένων οχημάτων (drones) και τον ακριβή εντοπισμό ατόμων σε εφαρμογές έρευνας και διάσωσης. Η ομάδα συμμετείχε σε τριήμερη εκπαίδευση από το «MIT Bootcamp» και επιβραβεύτηκε με ετήσια συμμετοχή στο επιχειρηματικό πρόγραμμα καθοδήγησης της διοργάνωσης.

Tα υπόλοιπα μέλη της ομάδας αποτελούν οι: Αχιλλέας Τριπολιτσιώτης, Καθ. Hamdan Ali M. Hamdan, Άγγελος Αντωνόπουλος και Δρ. Φοίβη Σπέη.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012