Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Oμιλία του Καθηγητή Βασίλειου Κελεσίδη στην Πολυτεχνειούπολη

Με μεγάλη προσέλευση φοιτητών/φοιτητριών, επιστημονικού προσωπικού, Καθηγητών και άλλων προσώπων, πραγματοποιήθηκε η ομιλία του Καθηγητή Βασίλειου Χ. Κελεσίδη, (SPE Distinguished Lecturer 2019-2020) με τίτλο «Υποθαλάσσιες Γεωτρήσεις & Παραγωγή Πετρελαίου ή Φυσικού Αερίου σε Μεγάλα Βάθη Θάλασσας - Προκλήσεις, Τεχνικές, Οφέλη, Περιβαλλοντικό Αποτύπωμα».

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Μηχανική Πετρελαίου της Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης, την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019, στην Πολυτεχνειούπολη.

Παρακολουθήστε την ομιλία [video]

Η ομιλία σε αρχείο [pdf].

Η ανακοίνωση της ομιλίας.

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα
Ο Δρ. Βασίλειος Χ. Κελεσίδης υπηρέτησε στο Πολυτεχνείο Κρήτης ως μέλος ΔΕΠ (Μαρ. 2000 - Φεβ. 2016), ως Επίκουρος, Αναπληρωτής και Τακτικός Καθηγητής, διδάσκοντας και κάνοντας έρευνα στην Τεχνολογία Γεωτρήσεων και στην Ρευστομηχανική στο τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων. Κατά το διάστημα Αύγ. 2012 – Αύγ. 2015 ήταν σε εκπαιδευτική άδεια και διετέλεσε Πρόεδρος και Καθηγητής του τμήματος Μηχανικής Πετρελαίου στο Texas A&M στο Κατάρ, ενώ το 2016 ήταν Adjunct Professor στο ίδιο τμήμα. Το διάστημα Ιαν. 2017 – Δεκ. 2018 ήταν Πρόεδρος και Καθηγητής του τμήματος Μηχανικής Πετρελαίου στο Khalifa University στο Αμπου-Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Από τον Ιαν. 2019, εργάζεται ως σύμβουλος στην Τεχνική Γεωτρήσεων και στην Μηχανική Πετρελαίου. Πριν την ακαδημαϊκή του καριέρα εργάσθηκε για πλέον των εννέα ετών σε εταιρείες του Oμίλου Schlumberger, της μεγαλύτερης εταιρείας παροχής υπηρεσιών για εξόρυξη και παραγωγή υδρογονανθράκων, στις ΗΠΑ, στην Γαλλία και στην Μεγάλη Βρετανία. Για περισσότερο από 30 έτη διδάσκει και κάνει έρευνα σε θέματα που απασχολούν την βιομηχανία γεωτρήσεων και παραγωγής υδρογονανθράκων όπως, Μηχανική Γεωτρήσεων, Γεωτρητικά Ρευστά, Υδραυλική Γεωτρήσεων, Τσιμεντώσεις, Γεωτρήσεις σε βαθιά νερά. Ο Δρ. Κελεσίδης έχει πλέον των 110 δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά και σε συνέδρια με περίπου 1700 αναφορές, με Google Scholar h-index 23 και Scopus h-index 20. Είναι ο πρώτος συγγραφέας του Κεφαλαίου 5 – Υδραυλική Γεωτρήσεων στο ‘Fundamentals of Drilling Engineering, 2011’ edited by: R.F. Mitchell and S.Z. Miska, in SPE Textbook Series. Είναι Associate Editor στο SPE Drilling and Completion Journal από τον Αύγουστο 2016. Ο Δρ. Κελεσίδης είναι SPE Distinguished Lecturer για το διάστημα 2019-2020. Έχει PhD (University of Houston), M.Sc. (Oregon State University) και Δίπλωμα από το ΑΠΘ, όλα στην Χημική Μηχανική.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012