Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Ερευνητικές Διαλέξεις από τον προσκεκλημένο Prof. Carlo Bicchi

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης θα δοθούν δύο διαλέξεις από τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου του Τορίνο Dr. Carlo Bicchi, την Πέμπτη 28/03/2018 και ώρες 15:00 έως 17:00, στην Αίθουσα Κ2.Ι1, στην Πολυτεχνειούπολη.

Oι τίτλοι των διαλέξεων είναι:

  • Modern strategies of chemical analysis in the food and cosmetic fields: part 1 - the basic concepts
  • Modern strategies of chemical analysis in the food and cosmetic fields: part 2 - some industrial applications

Στην πρώτη διάλεξη θα παρουσιαστούν οι βασικές αρχές των σύγχρονων αναλυτικών εργαλείων που χρησιμοποιεί η ερευνητική ομάδα του και στη δεύτερη διάλεξη θα συζητηθεί μια σειρά από case studies που αφορούν την επίλυση προβλημάτων σε συνεργασία με τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες τροφίμων.

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα του Dr. Carlo Bicchi. 

Ο Carlo Bicchi είναι Καθηγητής Τμήμα Φαρμακευτικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου του Τορίνο, Ιταλίας από το 1990. Είναι συγγραφέας σε περισσότερες από 270 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει δώσει πάνω από 350 προσκεκλημένες ομιλίες και σεμινάρια ανά τον κόσμο. Είναι μέλος στις πιο σημαντικές επιστημονικές εταιρείες που σχετίζονται με θέματα ποιότητας τροφίμων και του έχει απονεμηθεί το μετάλλιο Giovanni Dugo από Interdisciplinary Group of Separation Science. Συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τροφίμων και καλλυντικών. Η ερευνητική του δραστηριότητα εστιάζει κυρίως στην ανάπτυξη νέων αναλυτικών τεχνολογιών με στόχο τη μελέτη της ποιότητας τροφίμων και καλλυντικών αλλά και επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι βιομηχανικές ως απόρροια της κλιματικής αλλαγής αλλά και της αλλαγής διατροφικών συνηθειών από χώρες όπως Ινδία και Κίνα. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

H εκδήλωση θα βιντεοσκοπηθεί και θα ληφθεί φωτογραφικό υλικό. Το υλικό θα δημοσιευθεί για λόγους προβολής στην ιστοσελίδα της Σχολής, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε newsletter και σε δελτία τύπου.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012