Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

H Mechatronicteam πρώτη στον εθνικό διαγωνισμό National BEST Engineering Competition

Η ομάδα Mechatronicteam του Πολυτεχνείου Κρήτης

Η ομάδα Error 404: Group Name not Found του Πολυτεχνείου Κρήτης

Οι δύο ομάδες του Πολυτεχνείου Κρήτης που προκρίθηκαν στον Τοπικό Γύρο του φοιτητικού διαγωνισμού μηχανικής EBEC συμμετείχαν στον 9ο Πανελλαδικό διαγωνισμό Μηχανικής (NBEC, National BEST Engineering Competition) που πραγματοποιήθηκε τέλος Μαΐου στην Πάτρα.

Στην κατηγορία Team Design η ομάδα Mechatronicteam του Πολυτεχνείου Κρήτης πήρε την πρώτη θέση! H Mechatronicteam αποτελείται από τους φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης Επαμεινώνδα Γουμενάκη, Ευάγγελο Ντουσάκη, Ιωάννη Μπλαζογιαννάκη και Κωνσταντίνο Σιγάλα. Η Mechatronicteam θα συμμετέχει στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Μηχανικής (EBEC, European BEST Engineering Competition), που θα διεξαχθεί στην Ιταλία τον Αύγουστο του 2019.

Η ομάδα Error 404: Group Name not Found του Πολυτεχνείου Κρήτης που αποτελείται από τους Γιώργο Αποστολάκη, Νίκο Γεραμάνη, Γεράσιμο Δανάλη και Μαρία Στρατάκη, πήρε την τρίτη θέση στην κατηγορία Case Study.

Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες και καλή επιτυχία στα μέλη της Mechatronicteam στον τελικό γύρο του EBEC στο Τορίνο!

Λίγα λόγια για τον διαγωνισμό:
Ο EBEC (European BEST Engineering Competition) είναι ο μεγαλύτερος φοιτητικός διαγωνισμός μηχανικής στην Ευρώπη και διοργανώνεται ετησίως από τα τοπικά γραφεία του φοιτητικού οργανισμού BEST (Board of European Students of Technology). Ένα από αυτά τα γραφεία, είναι αυτό του φοιτητικού συλλόγου BEST Chania του Πολυτεχνείου Κρήτης, ο οποίος εδώ και 10 χρόνια φέρνει τον Τοπικό Γύρο του EBEC στην πόλη μας. Ο διαγωνισμός αποτελείται από τρεις γύρους. Τον τοπικό, όπου περιλαμβάνει τους διαγωνισμούς των Χανίων, της Αθήνας, της Πάτρας και της Θεσσαλονίκης. Οι νικητές προχωρούν στον επόμενο γύρο, τον εθνικό, όπου εκεί διαγωνίζονται ξανά για να διεκδικήσουν μια θέση στον τελικό και πανευρωπαϊκό γύρο. Στόχος του EBEC δεν είναι μόνο η εξέλιξη των φοιτητών σε ακαδημαϊκό επίπεδο, αλλά και η ενίσχυση της ομαδικής συνεργασίας, της καινοτομίας και άλλων χρήσιμων αξιών για την μελλοντική καριέρα των φοιτητών ως μηχανικοί.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012