Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 13ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης LION13

O Καθηγητής Νικόλαος Ματσατσίνης, Πρόεδρος Συνεδρίου, ο καλεσμένος ομιλητής Καθηγητής Xin-She Yang και ο Αναπλ. Καθηγ. Ιωάννης Μαρινάκης, Πρόεδρος Προγράμματος Συνεδρίου

Με τον Καθηγητή Πάνο Παρδαλό

Με τον Καθηγητή Marco Dorigo

Στην έναρξη του Συνεδρίου χαιρέτησε εκ μέρους του Πολυτεχνείου Κρήτης ο Αντιπρύτανης Αναπλ. Καθηγ. Μιχαήλ Λαγουδάκης

Mε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στο Πολυτεχνείο Κρήτης το 13ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο LION13 - Learning and Intelligent Optimization, με κεντρικό θέμα "Μάθηση και Ευφυής Βελτιστοποίηση". Το Συνέδριο Learning and Intelligent Optimization, αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά διεθνώς στο χώρο της Τεχνητής Νοημοσύνης. Στο συνέδριο συμμετείχαν διεθνούς κύρους επιστήμονες από δεκαεννέα (19) χώρες, παρουσιάζοντας εργασίες τους επί πέντε (5) ημέρες (27-31 Μαΐου 2019) στο Αμφιθέατρο του Κτιρίου Επιστημών, στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

Στο Συνέδριο, είχαν προσκληθεί και μας τίμησαν με την παρουσία τους τρεις από τους σημαντικότερους επιστήμονες στο χώρο της Τεχνητής Νοημοσύνης και της Βελτιστοποίησης, οι οποίοι έδωσαν τις κεντρικές ομιλίες του συνεδρίου. Την Τρίτη 28 Μαΐου ο Καθηγητής Xin-She Yang από το Middlesex University London, ένας από τους πρωτοπόρους καθηγητές στο χώρο της τεχνητής νοημοσύνης και ο οποίος έχει παρουσιάσει μερικούς από τους πιο σημαντικούς αλγορίθμους επίλυσης στο χώρο της νοημοσύνης σμήνους, έδωσε ομιλία για τους συγκεκριμένους αλγορίθμους.

Την Πέμπτη 30 Μαΐου, ο διεθνούς φήμης Διακεκριμένος Καθηγητής Panos Pardalos από το University of Florida (ΗΠΑ), ο μοναδικός, μέχρι σήμερα, Έλληνας επιστήμονας που βραβεύτηκε με το EURO Gold Medal το 2013, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες επιστήμονες με τεράστια προσφορά στο χώρο της βελτιστοποίησης και της μαθηματικής μοντελοποίησης, παρουσίασε τα σημαντικότερα επιτεύγματα που έχουν πραγματοποιηθεί στη θεωρία δικτύων από την ερευνητική του ομάδα και εφαρμογές τους στα δίκτυα υπολογιστών, στα δίκτυα μεταφοράς, στα ηλεκτρικά δίκτυα, κ.τ.λ.

Τέλος, την Παρασκευή 31 Μαΐου προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Καθηγητής Marco Dorigo, από το Université Libre de Bruxelles (ULB), ο οποίος είναι ένας από τους πιο σημαντικούς επιστήμονες της Τεχνητής Νοημοσύνης. Ο Καθηγητής Dorigo με τη διδακτορική του διατριβή δημιούργησε στην ουσία ένα νέο ερευνητικό χώρο, αυτόν της νοημοσύνης σμήνους (swarm intelligence). Η νοημοσύνη σμήνους στηρίζεται στην αλληλεπίδραση μεταξύ ενός σμήνους διαφορετικών οντοτήτων με τέτοιο τρόπο ώστε να πραγματοποιούν μία ολοκληρωμένη εργασία από κοινού αναλαμβάνοντας κάθε οντότητα μέρος της όλης εργασίας. Ο καθηγητής Dorigo, παρουσίασε την έρευνα που πραγματοποιείται τα τελευταία 25 χρόνια στο εργαστήριό του πάνω στην ρομποτική και η οποία στηρίζεται στη νοημοσύνη σμήνους, ενώ παρουσίασε παραδείγματα εφαρμογών της.

Το Συνέδριο LION13 συνδιοργανώθηκε από το Εργαστήριο Συστημάτων Υποστήριξης Αποφάσεων, της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης και την Περιφέρεια Κρήτης με την Αντιπεριφέρεια Χανίων.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012