Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Mε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν στο Πολυτεχνείο Κρήτης το Θερινό Σχολείο ACAI-2019/HAISS-2019 και το Διεθνές Εργαστήριο 20PoA

Oι συμμετέχοντες στο Θερινό Σχολείο

Εορτασμός 20PoA, με τα κεντρικά πρόσωπα Κουτσουπιάς και Παπαδημητρίου στο Πολυτεχνείο Κρήτης (φωτο Χανιώτικα Νέα)

Χαιρετισμός του Αντιπρύτανη Αναπλ. Καθ. Μ. Λαγουδάκη

Χαιρετισμός του Επιστημονικού Υπευθύνου ΑCAI-2019/HAISS-2019, Αναπλ. Καθ. Γ. Χαλκιαδάκη

Θερινό Σχολείο στις αίθουσες του Κτηρίου Επιστημών

Η εθελοντική ομάδα του ACAI 2019 και 20PoA

Λήξη στην βεράντα της Σχολής ΗΜΜΥ

Στις 5 Ιουλίου 2019 ολοκληρώθηκαν επιτυχώς στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης οι πενθήμερες εργασίες του 19ου Ευρωπαϊκού Θερινού Σχολείου Τεχνητής Νοημοσύνης - 19th Advanced Course on AI (ACAI-2019/HAISS-2019) καθώς και του Διεθνούς Εργαστηρίου Αλγοριθμικής Θεωρίας Παιγνίων 20PoA : “20 Χρόνια από το Τίμημα της Αναρχίας”.

Στο Θερινό Σχολείο φοίτησαν 87 φοιτητές από όλο τον κόσμο, κυρίως από χώρες της Ευρώπης, αλλά και από τη Βόρεια και Νότια Αμερική και την Ασία. Δόθηκαν διαλέξεις (tutorials) από 25 διακεκριμένους καθηγητές και ερευνητές από κορυφαία Ευρωπαϊκά και Αμερικανικά Πανεπιστήμια (ενδεικτικά University of California at Berkeley, Imperial College London, TU Delft, University of Edinburgh, University of Southampton, University of Toulouse, Universitat de Barcelona, κ.α.), αλλά και παγκοσμίου φήμης εταιρείες Πληροφορικής και Τεχνολογίας Τεχνητής Νοημοσύνης (όπως η Google DeepMind και η Microsoft), σχετικές με βαθιά Mηχανική Μάθηση, λήψη αποφάσεων υπό αβεβαιότητα, Τεχνητή Νοημοσύνη και Κοινωνική Δικαιοσύνη, Τεχνητή Νοημοσύνη και Ηθική, Λογική, Ψηφιακά Παιχνίδια, κ.α. Σημειωτέον πως δόθηκε και ένας μεγάλος (άνω των 30) αριθμός υποτροφιών για την κάλυψη μέρους των εξόδων συμμετοχής των υποτρόφων, με βάση ακαδημαϊκά αλλά και γεωγραφικά κριτήρια, ενώ συμμετείχαν και βοήθησαν στη διοργάνωση 17 εθελοντές φοιτητές από το Πολυτεχνείο Κρήτης και από άλλα ιδρύματα.

Παράλληλα, με το θερινό σχολείο και στο διάστημα από 2 έως 5 Ιουλίου, το Πολυτεχνείο Κρήτης φιλοξένησε το Διεθνές Εργαστήριο 20PoA - 20 Years of the Price of Anarchy, μια επιστημονική-εορταστική συνάντηση για να τιμήσει τα 20 χρόνια από τη δημοσίευση ενός εξαιρετικά σημαντικού ερευνητικού αποτελέσματος σχετικά με την παιγνιοθεωρητική έννοια του “Τιμήματος της Αναρχίας” (The Price of Anarchy) των Ηλία Κουτσουπιά Χρίστου Παπαδημητρίου (Koutsoupias, Elias; Papadimitriou, Christos (May 2009), "Worst-case Equilibria", Computer Science Review, 3 (2) : 65–69), με τη συμμετοχή περί των 60 διακεκριμένων Επιστημόνων από Πανεπιστήμια της Ευρώπης και Αμερικής. Το «Τίμημα της Αναρχίας» είναι ένα πλέον κλασσικό αποτέλεσμα στο χώρο της Θεωρητικής Πληροφορικής και της Αλγοριθμικής Θεωρίας Παιγνίων, το οποίο περιγράφει το κόστος του υπολογισμού λύσεων σε ένα κοινό πρόβλημα από αυτόνομους ευφυείς πράκτορες σε σχέση με το ιδεατό σενάριο που τη λύση παράσχει μία κεντρική οντότητα-«παντογνώστης». Το αποτέλεσμα τιμήθηκε το 2012 με το Gödel Prize, το μεγαλύτερο παγκοσμίως βραβείο Θεωρητικής Πληροφορικής.

Κεντρικοί ομιλητές στο 20PoA ήταν οι:


Παρακολουθήστε όλες τις ομιλίες των κεντρικών ομιλητών του 20PoA από το κανάλι της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης.


Το Θερινό Σχολείο συνδιοργανώθηκε από:

  • τον Ευρωπαϊκή Ένωση Τεχνητής Νοημοσύνης EurAI (European Association for Artificial Intelligence)
  • την Ελληνική Εταιρεία Τεχνητής Νοημοσύνης (ΕΕΤΝ)
  • τo Πολυτεχνείο Κρήτης 

Στηρίζεται από:

  • την Ευρωπαϊκή Ένωση European Association for Multi-Agent Systems - EURAMAS
  • την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων

Την ευθύνη κατάρτισης του προγράμματος και της τοπικής διοργάνωσης είχε ο Αναπληρωτής Καθηγητής της Σχολής ΗΜΜΥ και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Στήριξης της Έρευνας Πολυπρακτορικών Συστημάτων (European Association for Multi-Agent Systems) Δρ. Γεώργιος Χαλκιαδάκης, με την αρωγή του Ερευνητή-μέλους ΕΔΙΠ της Σχολής ΜΠΔ και Μέλους του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Τεχνητής Νοημοσύνης (ΕΕΤΝ) Δρ. Νικόλαο Σπανουδάκη.

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και οπτικοακουστικό υλικό υπάρχουν στους διαδικτυακούς ιστότοπους:


Από τα τοπικά ΜΜΕ:
Η αναρχία στον κόσμο των υπολογιστών, Χανιώτικα Νέα | 8/7/2019 
Η τεχνητή νοημοσύνη είναι εδώ - Ρομπότ θα βοηθούν στο σπίτι, neakriti.gr, 8/7/2019

Eπικοινωνία στο: acai2019@intelligence.tuc.gr   

 

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012