Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Advanced Ocean Synergy Training Course 2019 από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος και το Πολυτεχνείο Κρήτης

Από σήμερα, Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019 και για πέντε ημέρες, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA) [συντονιστές: Dr. Craig Donlon, Dr. Marie-Helene Rio] σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης και το Εργαστήριο Γεωδαισίας και Πληροφορικής των Γεωεπιστηµών [συντονιστής: Καθ. Στέλιος Μερτίκας] διοργανώνουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Advanced Ocean Synergy Training Course 2019. Στόχος του προγράμματος αποτελεί η εκπαίδευση της επόμενης γενιάς επιστημόνων στην παρατήρηση της Γης με δορυφόρους (Earth Observation), την αλλαγή του κλίματος της Γης και της στάθμης της θάλασσας, την παρακολούθηση της κυκλοφορίας των ωκεανών, των κλιματικών διεργασιών και τη βέλτιστη αξιοποίηση δορυφορικών δεδομένων της Ευρωπαικής Υπηρεσίας Διαστήματος. Τα αντικείμενα καλύπτουν κυρίως αλτιμετρικές, εικονοληπτικές αποστολές και Radar στην παρατήρηση της υδρογείου.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διεξάγεται στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου έως την ερχόμενη Παρασκευή 8/11/2019 και πραγματοποιείται στο πλαίσιο της δράσης Earth Observation - Science for Society.

Συμμετέχουν 50 φοιτητές από Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Εσθονία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Ιρλανδία, Ισπανία, Κάτω Χώρες, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Ουγγαρία, Βραζιλία, Ηνωμένες Πολιτείες, Ιράν, Ισημερινό, Καναδά, Κονγκό, Μπαγκλαντές, Νιγηρία, Ισημερινό, Νότια Αφρική, Χιλή.

Διδάσκουν 18 εισηγητές από:

 

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012