Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Αναγόρευση Καθ. Κ. Ζοπουνίδη σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Παν. Δυτικής Μακεδονίας

Σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (συνεδριάση 99η/24-10-2019), αποφασίσθηκε η έγκριση αναγόρευσης του Καθηγητή Κωνσταντίνου Ζοπουνίδη σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Σύντομο Βιογραφικό Καθ. Κωνσταντίνου Ζοπουνίδη

Ο Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης είναι Καθηγητής της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης. Είναι επίσης μέλος δύο Ακαδημιών, Royal Academy of Economics and Finance of Spain (όπου εννέα μέλη της είναι νομπελίστες οικονομικών) και Royal European Academy of Doctors, Επίτιμος Διδάκτορας του ΑΠΘ (Τμήμα Οικονομικών Επιστημών), κάτοχος του βραβείου Edgeworth-Pareto από τη Διεθνή Εταιρεία Πολυκριτήριας Ανάλυσης Αποφάσεων. Επίσης είναι κάτοχος σπουδαίων διακρίσεων από την Ελληνική Εταιρεία Επιχειρησιακών Ερευνών (χρυσό μετάλλιο), Audencia Business School, École Supérieure de Paris, ΜΑΙΧ, Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία. Το 2016, το Πολυτεχνείο Κρήτης του απένειμε το βραβείο Αριστείας. Δέχθηκε πλήθος βραβεύσεων για την εφαρμογή του επιστημονικού του έργου από τα Επιμελητήρια Ηρακλείου, Πειραιώς και Χανίων και τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων.

Στην πολύχρονη καριέρα του, επέβλεψε με επιτυχία μεγάλο αριθμό διδακτορικών διατριβών πολλές από τις οποίες οδήγησαν σε θέσεις καθηγητών ΑΕΙ, αλλά και σε διευθυντικές θέσεις σε Οργανισμούς και Επιχειρήσεις.

Το ακαδημαϊκό του έργο αναγνωρίζεται με πάνω από 15400 ετεροαναφορές και h-index 68 στο Google Scholar, γεγονός που τον κατατάσσει το 1% των πιο ενεργών επιστημονικών συγγραφέων στον κόσμο.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012