Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Ο καθηγητής Hans-Bernhard Schlumm στο Γλωσσικό Κέντρο

Στις 7/11/2019 ο Hans-Bernhard Schlumm καθηγητής Γερμανικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας και λέκτορας της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD) ήταν καλεσμένος στο μάθημα Γερμανικών του Γλωσσικού Κέντρου. Διάβασε και ανέλυσε με τους φοιτητές αποσπάσματα από το μυθιστόρημα “gehen-ging-gegangen” της Jenny Erpenbeck και εξήγησε πώς παρουσιάζεται ένα επίκαιρο θέμα όπως το προσφυγικό σε ένα λογοτεχνικό έργο. Ακολούθησε συζήτηση με ζωντανή συμμετοχή των φοιτητών.

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα και φιλοξενήθηκε από το Γλωσσικό Κέντρο του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Σύντομο Βιογραφικό:

Ο Hans-Bernhard Schlumm σπούδασε Φιλοσοφία, Γερμανική Γλώσσα και Λογοτεχνία καθώς και Κοινωνιολογία στη Φρανκφούρτη, στη Θεσσαλονίκη και στο Παντερμπόρν. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του δίδαξε σε διάφορα Πανεπιστήμια. Υπήρξε από το 1985 και έως το 1991 Λέκτορας της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD) στο τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου δίδαξε Γερμανική Λογοτεχνία και Πολιτισμό. Από το 1991 και ως το 2015 δίδασκε τα μαθήματα αυτά ως Καθηγητής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο στο τμήμα Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας όπου και σήμερα διδάσκει ως ομότιμος Καθηγητής. Ο Hans-Bernhard Schlumm έχει πλήθος δημοσιεύσεων σε θέματα Γερμανικής Λογοτεχνίας και διαπολιτισμικότητας, είναι συγγραφέας βιβλίων τα οποία πραγματεύονται θέματα γερμανικής Λογοτεχνίας αλλά και τις ελληνογερμανικές διαπολιτισμικές σχέσεις. Σήμερα ζει στην Κέρκυρα.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012