Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Η Ιστιοπλοϊκή Ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Ένωση της Κρήτης

Τα μέλη της Ιστιοπλοϊκής Ομάδας του Πολυτεχνείου Κρήτης συμμετείχαν με το ιστιοφόρο Θαλασσοπόρος, το σκάφος του Ναυτικού Ομίλου Χανίων του οποίου έχουν αναλάβει τη συντήρηση και με το οποίο προπονούνται, αλλά και ως πλήρωμα σε διάφορα άλλα Χανιώτικα ιστιοφόρα.

Στον επίσημο εορτασμό, την Κυριακή, τα σκάφη συμμετείχαν στην παρέλαση (από τη θάλασσα) στην 1η λιμενολεκάνη του Ενετικού λιμανιού. Ο εορτασμός περιέλαβε και δύο ιστιοπλοϊκούς αγώνες στον κόλπο των Χανίων σε ανάμνηση της Ένωσης. Ο πρώτος έλαβε χώρα το Σάββατο με διαδρομή Χανιά - γύρος νησίδας Θοδωρού - Χανιά. Η εκκίνηση του δεύτερου αγώνα δόθηκε στις δώδεκα το μεσημέρι της Κυριακής, με την έπαρση της σημαίας στον Φιρκά, και ακολούθησε την ίδια διαδρομή.

Νικητής της ιστιοδρομίας του Σαββάτου ήταν η ΠΑΝΕΦΗ ΙΙ, με κυβερνήτη τον Μανώλη Μπαρμπόπουλο. Στο πλήρωμα του συμμετείχε ο Γιάννης Τριχάκης (ΕΔΙΠ, ΜΗΠΕΡ). Στην ιστριοδρομία της Κυριακής νίκησε η ΑΙΘΡΑ με κυβερνήτη τον Αλέξανδρο Γκότση (ΔΕΠ, ΜΗΧΟΠ) και πλήρωμα την Ειρήνη Ντάφη (ΗΜΜΥ), τον Οδυσσέα Πόταγα (ΜΗΠΕΡ) και τον Αριστοτέλη Κοτόπουλο (αποφ. ΗΜΜΥ).

Στον ΘΑΛΑΣΣΟΠΟΡΟ κυβερνήτης ορίσθηκε ο Γιώργος Αναστασόπουλος (ΗΜΜΥ), και πλήρωμα τους Κωστή Καραμπίνη (ΜΠΔ), Χρήστο Τσαούση (ΜΠΔ), Μιχάλη Χατζάκη (ΗΜΜΥ) και Παντελή Κρινάκη (ΜΠΔ).

Ένα άλλο σκάφος με πλήρωμα από την Ομάδα μας ήταν ο ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣ με κυβερνήτη τον Ντίνο Μανουδιάκη και πλήρωμα τους Κώστα Πλανάκη (ΜΠΔ), Νίκο Περβανά (ΑΡΜΗΧ.), τον Κώστα Λουκάκη (ΗΜΜΥ), τον Νάσο Πελεκάνο (ΜΠΔ).  Ο Κορμοράνος ήρθε τρίτος το Σάββατο και δεύτερος την Κυριακή.

Η ιστιοπλοϊκή ομάδ του Πολυτεχνείου Κρήτης πιστεύει και στηρίζει, ότι η ιστιοπλοΐα είναι ένα άθλημα που ταιριάζει στην εκπαίδευση των μηχανικών, στο οποίο οι σημαντικότερες παράμετροι είναι ο σωστός σχεδιασμός, η εφαρμογή της φυσικής και της μηχανικής, η βέλτιστη χρήση των διαθέσιμων εργαλείων, η ικανότητα λήψης αποφάσεων σε περιορισμένο χρόνο και η αποτελεσματική οργάνωση και συνεργασία των μελών της ομάδας.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012