Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Σειρά διαλέξεων της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης στο Ηράκλειο | 24/01/2020 - 28/02/2020

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Νομού Ηρακλείου (ΣΑΝΗ) σε συνεργασία με την Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης, διοργανώνει σειρά διαλέξεων σχετικών με την πολιτιστική κληρονομιά (ειδικότερα με τις επεμβάσεις στα ιστορικά κέντρα), την βιομηχανική αρχαιολογία, τον δημόσιο χώρο και το τοπίο. Σε κάθε συνάντηση, οι ομιλητές - διδάσκοντες της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης,θα αναλύσουν και θα παρουσιάσουν την κάθε θεματική από άποψη και ιστορική ή θεωρητική, αλλά και με έναν περισσότερο «απτό» τρόπο, δηλαδή μέσω εφαρμοσμένου έργου ή βραβευμένων μελετών αρχιτεκτονικών διαγωνισμών.

Με τον τρόπο αυτό, ο ΣΑΝΗ και η Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών αποσκοπούν να επιστήσουν την προσοχή του κοινού αλλά και των φορέων της πόλης γύρω από ζητήματα που αφορούν τον δημόσιο χώρο και την διαχείρισή του.

Οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν σε χώρο του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά (στο Ενετικό μέγαρο Ιττάρ), οδός Επιμενίδου 18, Ηράκλειο.
 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Ώρα έναρξης διαλέξεων: 19.00

Παρασκευή 24/01/2020
Βιομηχανική Αρχαιολογία στην Κρήτη
Αμαλία Κωτσάκη
Μαρία Μανδαλάκη

Παρασκευή 31/01/2020
Δημόσιος χώρος και ιστορική πόλη
Αλέξιος Τζομπανάκης
Αλέξανδρος Βαζάκας
Δημήτρης Τσακαλάκης

Παρασκευή 21/02/2020
Oλοκληρωμένη διαχείριση ιστορικών κέντρων
Δέσποια Διμέλλη
Νικόλαος Σκουτέλης

Παρασκευή 28/02/2020
Δημόσιος χώρος και αρχιτεκτονική τοπίου
Δήμητρα Χατζησάββα
Πανίτα Καραμανέα

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012