Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Με την ενεργή συμμετοχή του Πολυτεχνείου Κρήτης, η επιτυχημένη διοργάνωση του Eco-Fest 2020

Με μεγάλη επιτυχία, που έθεσε τις βάσεις για επόμενες διοργανώσεις, ολοκληρώθηκε το Eco-Fest 2020, ένα τριήμερο φεστιβάλ οικολογίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 18, 19 και 20 Ιανουαρίου 2020 στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι.

Oι πράσινες πόλεις, η βιώσιμη ανάπτυξη, η ηλεκτροκίνηση και τα εναλλακτικά καύσιμα, ήταν οι πρωταγωνιστές της διοργάνωσης που ανέδειξε τα πλεονεκτήματα μιας κοινωνίας από περιβαλλοντικά ενεργούς πολίτες, τα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη από την εφαρμογή οικολογικών λύσεων στην ενέργεια και τη μετακίνηση, τις νέες και φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες και προϊόντα, τις τάσεις και τις καινοτομίες στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Το Πολυτεχνείο Κρήτης, εκπροσωπήθηκε από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Σπύρο Παπαευθυμίου, Πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης για την Ενεργειακή Οικονομία (Hellenic Association for Energy Economics - HAEE) και Διευθυντή του Εργαστηρίου Βιομηχανικών, Ενεργειακών και Περιβαλλοντικών Συστημάτων της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης.

Επίσης, η ομάδα TUCER του Πολυτεχνείου Κρήτης (Technical University of Crete Eco Racer) αποτέλεσε αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της ιδιαίτερα σημαντικής διοργάνωσης-γιορτής. Οι φοιτητές Διονύσης Πίσκοπος (ΗΜΜΥ), Θοδωρής Στεφανούλης (ΜΠΔ) και Λουκάς Κουτσούμπας (ΗΜΜΥ) είχαν την ευκαιρία να αναδείξουν το πρωτότυπο και καινοτόμο έργο της ομάδας, καθώς ήλθαν σε επαφή με κυβερνητικούς εκπροσώπους και με ιδιωτικές εταιρίες που στοχεύουν στο να επενδύσουν στην οικολογική αυτοκίνηση και στην πράσινη ανάπτυξη.

Στο πλαίσιο της τριήμερης διοργάνωσης, η οποία περιλάμβανε τρεις βασικούς πυλώνες, Έκθεση – Παράλληλες Δράσεις – Συνέδρια, πλήθος επισκεπτών αλλά και δεκάδες υπουργοί, βουλευτές και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν σε ποικίλες δράσεις ενημερωτικού, εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα.

Δείτε τα βίντεο με τα highlights και το απολογιστικό teaser της εκδήλωσης

Διαβάστε συνέντευξη του Σπύρου Παπαευθυμίου, insider.gr, 15/01/2020

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012