Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Η Πρέσβειρα της Κίνας στην Πολυτεχνειούπολη

Συνάντηση στην Πρυτανεία

Με φόντο το Γλωσσικό Κέντρο

Στο Γλωσσικό Κέντρο

Συνομιλώντας με τους φοιτητές

Η Πρέσβειρα με τους φοιτητές

Περίπατος στην Πολυτεχνειούπολη

Επίσκεψη στους Τάφους των Βενιζέλων

Τη Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020, στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ του Πολυτεχνείου Κρήτης και του Οργανισμού Hanban της Κίνας και με αφορμή την επιτυχημένη διεξαγωγή μαθημάτων Κινεζικής γλώσσας στο Ίδρυμα, αντιπροσωπεία της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, με επικεφαλής την Πρέσβειρα κα. Zhang Qiyue, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Πολυτεχνειούπολη. Συνοδευόταν από τον Μορφωτικό Ακόλουθο της Πρεσβείας κ. Tian Lei, καθώς και από τα στελέχη της Πρεσβείας κ. Sun Tianjiao (γραμματέας και διερμηνέας) και κα. Yang Jing (ακόλουθος σε θέματα εμπορίου). Μαζί με τον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, Καθ. Ευάγγελο Διαμαντόπουλο, την αντιπροσωπεία της Πρεσβείας υποδέχθηκαν και οι τρεις Αντιπρυτάνεις κ.κ. Μιχαήλ Γ. Λαγουδάκης, Νικόλαος Καλλίθρακας-Κόντος και Μιχαήλ Ζερβάκης.

Κύρια θέματα συζήτησης αποτέλεσαν, η επιτυχημένη πορεία των μαθημάτων, αλλά και η αναβάθμιση του προγράμματος στο Πολυτεχνείο Κρήτης μέσω της δημιουργίας Confucius Classrooms που αποτελεί το κύριο μέσο προώθησης εκμάθησης της Κινεζικής Γλώσσας ανά τον κόσμο. Συζητήθηκαν επίσης, η συμμετοχή όχι μόνο φοιτητών, αλλά και δημοτών Χανίων, καθώς και επιπρόσθετη χρηματοδότηση για τη συμμετοχή και δεύτερου διδάσκοντα της Κινεζικής Γλώσσας με υποστήριξη του Hanban στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

Μετά από μία σύντομη ξενάγηση στην Πολυτεχνειούπολη, η Πρέσβειρα επισκέφθηκε το Γλωσσικό Κέντρο, γνώρισε το προσωπικό και περιηγήθηκε στους χώρους. Συνομίλησε επίσης με πέντε φοιτητές (Ναταλία Φατσέα, Ιωάννης-Χρήστος Αντωνακάκης, Χρήστος Γεωργακίλας, Ευάγγελος Ντουσάκης, Αλέξανδρος Θεοχάρους) από τους 25 φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης που ολοκλήρωσαν επιτυχώς το εισαγωγικό μάθημα Κινεζικής Γλώσσας που δόθηκε από τη διδάσκουσα της Κινεζικής Γλώσσας κα Wenjun Zhang κατά το περασμένο χειμερινό εξάμηνο. Η Πρέσβειρα μίλησε μαζί τους στα Κινέζικα και μάλιστα τόνισε το γεγονός ότι έχουν ήδη εξαιρετική προφορά.

Ακολούθησε ξενάγηση της αντιπροσωπείας σε αξιοθέατα της πόλης (Τάφοι των Βενιζέλων και Ενετικό Λιμάνι).

Παρακολουθήστε σχετικό video [youtube]

Ρεπορτάζ από τη Νέα Τηλεόραση [youtube]

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012