Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

'Παρατηρητήριο Υπαίθρου Κρήτης: Προς μία Αναγέννηση του Αγροτικού Χώρου', μία διεθνής επιστημονική ημερίδα

Στις 14 Φεβρουαρίου 2020, πραγματοποιήθηκε διεθνής επιστημονική ημερίδα με θέμα: «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΚΡΗΤΗΣ: Προς μία Αναγέννηση του αγροτικού χώρου», στο Πολιτιστικό & Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, υπό τη διοργάνωση της «Εκπαιδευτικής-Αναπτυξιακής» 'Πλοηγός' και του Πολυτεχνείου Κρήτης, με καλεσμένους ομιλητές από την Ελβετία, την Ισπανία, την Ιταλία και την Ελλάδα.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Καθηγ. Ευάγγελος Διαμαντόπουλος και ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Νικόλαος Ηγουμενίδης.

Βασικές επιδιώξεις της εκδήλωσης ήταν η μεταφορά καλών πρακτικών, ο συντονισμός των φορέων της Κρήτης, η κατάθεση προτάσεων σχετικών με το θέμα, η έναρξη συνεργασιών, καθώς και η ανάδειξη της στήριξης που μπορεί να προσφέρει το ΠΥΚ, ιδιαίτερα στο χώρο της Αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων, που σχεδιάζουν και αποφασίζουν για την κρητική ύπαιθρο.

Ο κομβικός ρόλος που η Περιφέρεια αναμένει να αναλάβει το ΠΥΚ δηλώθηκε ευκρινώς από την κα. Μαρία Κασσωτάκη, Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Κρήτης, σχετικά με την προετοιμασία της Κρήτης για τη Νέα Προγραμματική Περίοδο. Το επιστημονικό προσωπικό του Πολυτεχνείου Κρήτης μέσω του Παρατηρητηρίου θα συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός νέου μοντέλου πορείας του αγροτικού χώρου, συνέργεια που προωθείται πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ο συντονισμός των δράσεων που έχει αναλάβει ο Καθηγητής της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών κ. Νικόλαος Σκουτέλης, με πρώτη, την πιλοτική έρευνα της Επίκ. Καθηγήτριας κ. Δέσποινας Διμέλλη, θα αποτελέσουν τον κορμό αυτής της προσπάθειας.


Παρακολουθήστε σχετικό ρεπορτάζ από τη Νέα Τηλεόραση, 14/02/2020 [youtube]

Διαβάστε σχετικό άρθρο από τη Νέα Κρήτη, 14/02/2020 [pdf]

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012