Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Ενημέρωση της Πολυτεχνικής κοινότητας σχετικά με SARS-CoV-2 και COVID-19

Σήμερα, Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020, πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη της Πρυτανείας και των Κοσμητόρων των Σχολών του Πολυτεχνείου Κρήτης για να συζητηθούν θέματα που σχετίζονται με το ανησυχητικό φαινόμενο της εξάπλωσης του κορωνοϊού SARS-CoV-2 και της ασθένειας που προκαλεί COVID-19.

Για λόγους πρόληψης, αποφασίστηκε η αναβολή της Τελετής Απονομής Διπλωμάτων Μηχανικού που ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020, καθώς η συρροή πλήθους κόσμου από διάφορες περιοχές της χώρας θα μπορούσε να συντελέσει στην περαιτέρω διάδοση του ιού. Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι νέοι απόφοιτοι θα λάβουν τα διπλώματά τους αυτοπροσώπως από τις Γραμματείες των Σχολών. Η Τελετή Απονομής θα πραγματοποιηθεί για όλους τους νέους αποφοίτους σε μεταγενέστερο χρόνο.

Επίσης, λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ειδικά για φορείς που προσφέρουν υπηρεσίες εκπαίδευσης, αποφασίστηκε να γίνει σχετική ενημέρωση της Πολυτεχνικής κοινότητας.

Συγκεκριμένα, όλα τα μέλη της Πολυτεχνικής κοινότητας με ιστορικό ταξιδιού σε πληττόμενη χώρα (Κίνα, Ιράν, Ιταλία, Νότια Κορέα, Χονγκ Κονγκ, Σιγκαπούρη, Ιαπωνία, Αίγυπτο, Ισραήλ, Τσεχία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (CA, WA)) για επαγγελματικούς ή προσωπικούς λόγους από τα μέσα Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα

  • εφόσον δεν εμφανίζουν συμπτώματα, επιβάλλεται για λόγους πρόληψης και δημόσιας υγείας να περιορίσουν τις επαφές τους και να απέχουν από την Πολυτεχνειούπολη, έως ότου παρέλθουν 14 ημέρες από την ημερομηνία επιστροφής τους και να παρακολουθούν στενά την υγεία τους.

  • εφόσον εμφανίζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα λοίμωξης αναπνευστικού, όπως πυρετό, βήχα, δύσπνοια, κλπ., επιβάλλεται να επικοινωνήσουν αμέσως τηλεφωνικά με τον ΕΟΔΥ στο 1135 ή 210-5212054 για να λάβουν περαιτέρω οδηγίες.

Παράλληλα, όσον αφορά σε όλα τα μέλη της Πολυτεχνικής κοινότητας

  • συστήνεται να μην προγραμματίσουν προσωπικά ή επαγγελματικά ταξίδια σε πληττόμενη περιοχή.

  • δεν επιτρέπεται να διοργανώσουν ομαδικά εκπαιδευτικά ταξίδια στο εξωτερικό μέχρι τα μέσα Μαρτίου.

  • συστήνεται να αναβάλλουν προγραμματισμένα ταξίδια σε πληττόμενη περιοχή μέχρι νεωτέρων οδηγιών.

  • δεν επιτρέπεται να υποδέχονται στην Πολυτεχνειούπολη συνεργάτες (νέες αφίξεις) από πληττόμενη χώρα μέχρι νεωτέρων οδηγιών. Συνεργάτες που είναι προγραμματισμένο να αφιχθούν το επόμενο διάστημα από τις παραπάνω χώρες πρέπει να παραμείνουν εκτός Πολυτεχνειούπολης, χωρίς συμπτώματα, έως ότου παρέλθουν 14 ημέρες από την άφιξή τους στην Ελλάδα, ομοίως και τα μέλη της Πολυτεχνικής κοινότητας που τους υποδέχονται, εφόσον έρθουν σε επαφή μαζί τους.

Τέλος, συνίσταται σε όλα τα μέλη της Πολυτεχνικής κοινότητας να ενημερώνονται διαρκώς από την ανανεούμενη ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ, να μελετήσουν προσεκτικά τις οδηγίες και τις ερωταπαντήσεις που αναφέρονται ειδικά σε εκπαιδευτικά ιδρύματα ...

… και τέλος να φροντίσουν προσωπικά και υπεύθυνα να ακολουθούν τις σχετικές οδηγίες υγιεινής, τόσο για το προσωπικό τους, όσο και για το κοινό, καλό.

Η Πρυτανεία και οι Κοσμήτορες των Σχολών του Πολυτεχνείου Κρήτης

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012