Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Galileo Masters και Copernicus Masters 2020 | Για 3η χρονιά εκπροσώπηση στην Ελλάδα από το TUC SenseLab

Για τρίτη συνεχή χρονιά το Πολυτεχνείο Κρήτης αποτελεί τον κύριο εκπρόσωπο των δύο διαγωνισμών "Galileo Masters" και "Copernicus Masters" για την Ελλάδα, με την ερευνητική μονάδα SenseLab ως περιφερειακό εταίρο και τον Αναπληρωτή Καθηγητή Παναγιώτη Παρτσινέβελο ως Regional Manager.

Τα "Galileo Masters" και "Copernicus Masters" αποτελούν τους δύο μεγαλύτερους Διαγωνισμoύς Διαστημικών Εφαρμογών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που βραβεύουν, με έπαθλα και υπηρεσίες συνολικά άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ, καινοτόμες λύσεις σε υπηρεσίες θέσης και δορυφορικής πλοήγησης και σε υπηρεσίες παρακολούθησης της Γης, αντίστοιχα.


Λίγα λόγια για τους διαγωνισμούς:


Galileo Masters 2020
Galileo (GNSS) το παγκόσμιο δορυφορικό σύστημα πλοήγησης ακριβείας - έναυσμα για νέες εφαρμογές


H Ευρωπαϊκή Υπηρεσία δορυφορικών συστημάτων πλοήγησης - GNSS (GSA), η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA), το Γερμανικό Κέντρο Αεροδιαστημικής (DLR), η εταιρεία AZO, το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Μεταφορών και Ψηφιακών Υποδομών (BMVI), και η ερευνητική μονάδα SenseLab-Space Informatics συνδιοργανώνουν τον διαγωνισμό Galileo Masters, Greece Challenge, μέρος του συνολικού Ευρωπαϊκού διαγωνισμού, επιδιώκοντας να ενισχύσουν την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται ή/και αξιοποιούν συστήματα δορυφορικού εντοπισμού GNSS.

Ο διαγωνισμός καινοτομίας Galileo Masters διοργανώνεται σε ετήσια βάση και βραβεύει τις καλύτερες υπηρεσίες, προϊόντα, και επιχειρηματικές ιδέες που αξιοποιούν δορυφορικά συστήματα προσδιορισμού θέσης στην καθημερινότητα. Στόχος του Galileo Masters είναι η υποστήριξη προτάσεων με βραβεία συνολικής αξίας άνω των 750.000 ευρώ σε περισσότερες από 15 κατηγορίες προκλήσεων με απώτατο στόχο την επιχειρηματική αξιοποίηση του προϊόντος ή της υπηρεσίας.

Οι υπηρεσίες εντοπισμού θέσης και πλοήγησης έχουν γίνει ουσιαστικό κομμάτι της καθημερινότητας, ενώ η επιχειρησιακή λειτουργία του δορυφορικού συστήματος Galileo οδηγεί στην αξιοποίηση καινοτόμων εφαρμογών και υπηρεσιών σε πλήθος εφαρμογών, όπως γεωργία, περιβάλλον, κατασκευές, εξορύξεις, αεροπλοΐα, μεταφορές, εφαρμογές έξυπνων πόλεων, κινητών τηλεφώνων, άμυνας και ασφάλειας, εμπορίου, τηλεπικοινωνιών, μη επανδρωμένων ιπτάμενων οχημάτων, διαχείρισης και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, εφαρμογές σχετικές με τον COVID-19, κ.ά.

Εκτός του SenseLab-Space Informatics και του Πολυτεχνείου Κρήτης, φορείς υποστήριξης για το Ελληνικό βραβείο είναι το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Περισσότερες πληροφορίες:
Αν. Καθ. Παναγιώτης Παρτσινέβελος, Regional Manager Galileo Masters Greece
Πολυτεχνείο Κρήτης, +306974478823, email: ppartsi<at>mred.tuc.gr
Ιστότοπος: https://galileo-masters.eu/prize/galileo-prize-greece/
Yποβολή αιτήσεων έως και 30 Ιουνίου 2020

 


Copernicus Masters 2020
Copernicus program: H παρακολούθηση της Γης μέσω των δορυφόρων Sentinel


Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA), το Γερμανικό Κέντρο Αεροδιαστημικής (DLR), η εταιρεία AZO, η εταιρεία AIRBUS και το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Μεταφορών και Ψηφιακών Υποδομών (BMVI), διοργανώνουν τον διαγωνισμό Copernicus Masters επιδιώκοντας να ενισχύσουν δραστηριότητες που αξιοποιούν δορυφορικά συστήματα και προϊόντα παρακολούθησης της Γης μέσω Τηλεπισκόπησης.

To Copernicus Masters είναι ένας διεθνής διαγωνισμός που απονέμει βραβεία σε καινοτόμες λύσεις, εξελίξεις και ιδέες για τις επιχειρήσεις και την κοινωνία που βασίζονται σε δεδομένα δορυφορικής Τηλεπισκόπησης. Ο μεγάλος όγκος δεδομένων (Big data) που παράγονται από την παρατήρηση της Γης παρέχουν τεράστιες δυνατότητες για τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών της καθημερινότητας. Από το 2011 συμμετέχουν σχεδόν 3.500 συμμετέχοντες με βραβεία αξίας άνω των 4,5 εκατομμύριων ευρώ.

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει μια σειρά από ειδικές προκλήσεις. Οι νικητές θα έχουν πρόσβαση σε ένα διεθνές δίκτυο κορυφαίων οργανισμών παρατήρησης της γης, σημαντική πρόσβαση σε δορυφορικά δεδομένα και υποστήριξη ανάπτυξης επιχειρήσεων αξίας άνω των 550.000 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες:
Αν. Καθ. Παναγιώτης Παρτσινέβελος, Regional Manager Copernicus Masters Greece,
Sense Space Informatics P.C., +306974478823, email: ppartsi<στο>gmail.com
Ιστότοπος: https://www.copernicus-masters.com/
Yποβολή αιτήσεων έως και 30 Ιουνίου 2020

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012