Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων και του Πολυτεχνείου Κρήτης

Υπογραφή μνημονίου από τον Πρύτανη Καθ. Ε. Διαμαντόπουλο και τον Αναπλ. Διοικητή του ΓΝΧ κ. Εμμ. Μπολώτη

Υπογραφή Σύμβασης: Αν. Καθ. Κ. Ουγγρίνης, Εμμ. Μπολώτης, Αντιπρύτανης Μ. Ζερβάκης

Υπογραφή Μνημονίου στην Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης

Στις 23 Ιουνίου 2020, υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων (ΓΝΧ) «Ο Άγιος Γεώργιος» και του Πολυτεχνείου Κρήτης, με κύριο σκοπό την ανάπτυξη δράσεων στους τομείς δραστηριοποίησης των δύο φορέων, για την προαγωγή της επιστημονικής έρευνας και την ανταλλαγή επιστημονικών γνώσεων και τεχνογνωσίας, στο πλαίσιο προσπάθειας για την αντιμετώπιση του έκτακτου και κατεπείγοντος κινδύνου που έχει ανακύψει στην χώρα μας λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού SARS-CoV-2 και της ασθένειας που προκαλεί COVID-19.

Πρόσφορο μέσο για την επίτευξη του ως άνω σκοπού συνιστά η εκπόνηση κοινού ερευνητικού προγράμματος συνεργασίας με τίτλο «Ανάπτυξη ερευνητικού έργου για δοκιμές, μετρήσεις, μελέτες και αναλύσεις σε κλινικό και επιδημιολογικό περιβάλλον», το οποίο θα θέσει το πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ Νοσοκομείου και Πολυτεχνείου Κρήτης, για την εκτέλεση καινοτόμων ερευνητικών δράσεων αμοιβαίας ωφέλειας, αλλά και με πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία των Χανίων.

Το μνημόνιο συνεργασίας Νοσοκομείου Χανίων και Πολυτεχνείου Κρήτης υπέγραψαν ο Αναπληρωτής Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, κ. Εμμανουήλ Μπολώτης και ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Καθ. Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, ενώ την σύμβαση για την εκτέλεση του ερευνητικού έργου «Ανάπτυξη ερευνητικού έργου για δοκιμές, μετρήσεις, μελέτες και αναλύσεις σε κλινικό και επιδημιολογικό περιβάλλον» υπέγραψαν ο κ. Εμμανουήλ Μπολώτης, ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης Καθ. Μιχαήλ Ζερβάκης και ο Επιστημονικά Υπεύθυνος του Έργου Αναπλ. Καθ. της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Κωνσταντίνος-Αλκέτας Ουγγρίνης. Στη συνάντηση που έλαβε χώρα στην Πολυτεχνειούπολη, παραβρέθηκαν επίσης οι Αντιπρυτάνεις κ.κ. Μιχαήλ Γ. Λαγουδάκης και Νικόλαος Καλλίθρακας-Κόντος.

Για «γέφυρα συνεργασίας και σχέσεων με το Πολυτεχνείο Κρήτης, ένα από τα άριστα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας», μίλησε ο κ. Μπολώτης, αναφέροντας παράλληλα ότι «στους στρατηγικούς στόχους του Νοσοκομείου Χανίων εμπεριέχεται η συμμετοχή του σε αναπτυξιακά και ερευνητικά προγράμματα για την παροχή νοσοκομειακής περίθαλψης υψηλών προδιαγραφών, καθώς και η ενίσχυση της καινοτομίας που απορρέει ως σύνοδο όφελος από τέτοιου είδους συνεργασίες, όπως η σημερινή».

Ο Πρύτανης Καθ. Ε. Διαμαντόπουλος, ανέφερε ότι «το Πολυτεχνείο Κρήτης έχει ήδη συνεργαστεί με το ΓΝΧ αυτή την περίοδο της πανδημίας, καθώς από τις αρχές Απριλίου έως αρχές Μαΐου παραδόθηκαν 100 προστατευτικές προσωπίδες Thorax_TUC από το Ίδρυμα στο Νοσοκομείο, ενώ την τρέχουσα περίοδο μελετώνται και κατασκευάζονται, προστατευτικά διαφανή κουβούκλια εξέτασης και διασωλήνωσης ασθενών, τα οποία προορίζονται για να δοθούν άμεσα προς χρήση στο ΓΝΧ». Ο κ. Πρύτανης κατέληξε λέγοντας ότι «το μνημόνιο δίνει την ευκαιρία στο Πολυτεχνείο Κρήτης να συμβάλλει μέσω της καινοτόμου ερευνητικής δράσης και τεχνογνωσίας των εργαστηρίων του στο δύσκολο έργο των υπηρεσιών και υποδομών υγείας, και για αυτό ευχαριστούμε θερμά τη Διοίκηση του ΓΝΧ για αυτή την ιδιαίτερα αξιόλογη και αναγκαία συνεργασία που προκύπτει».

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012