Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Βράβευση του Καθηγητή Κωνσταντίνου Ζοπουνίδη από το Οικονομικό Επιμελητήριο, Τμήμα Δυτικής Κρήτης

Ο Καθηγη. Κ. Ζοπουνίδης λαμβάνει τον τιμητικό τίτλο από τον κ. Πετσετάκη

Ο τιμώμενος με τους Χρ. Γαγάνη, Μ. Δούμπο και Γ. Ατσαλάκη

Ο κ. Καθηγητής με υποψήφιες διδάκτορες

Στις 10 Αυγούστου 2020 ο Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης, Καθηγητής της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης και Διευθυντής των Εργαστηρίων Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης και Ανάλυσης Δεδομένων και Πρόβλεψης του Πολυτεχνείου Κρήτης, έλαβε τιμητικό τίτλο από το Οικονομικό Επιμελητήριο, Τμήμα Δυτικής Κρήτης, σε αναγνώριση της πολυεπίπεδης προσφοράς του και του επιστημονικού του έργου στον χώρο των Επιστημών Αποφάσεων και Μάνατζμεντ.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν συνεργάτες Καθηγητές, Μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου και συγγενείς του κ. Ζοπουνίδη. Από το Οικονομικό Επιμελητήριο μίλησαν με ιδιαίτερα θερμά λόγια ο Πρόεδρος Παντελής Πετσετάκης και η Γραμματέας Ελπίδα Τσιτσιρίδη. Επίσης ιδιαίτερα τιμητικά λόγια απηύθυναν οι συνάδελφοι και συνεργάτες του Καθηγητές Γεώργιος Ατσαλάκης, Χρ. Γαγάνης, Μιχαήλ Δούμπος και Φώτης Πασιούρας. Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Διευθυντής του ΜΑΙΧ Γεώργιος Μπαουράκης ο οποίος υπογράμμισε πως ο τιμώμενος έχει προχωρήσει την επιστήμη των αποφάσεων και του μάνατζμεντ πολύ ψηλά σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων, Γεώργιος Φραγκιαδάκης αναφέρθηκε στο έργο του κ. Ζοπουνίδη, δίπλα στον οποίο έκανε το διδακτορικό του σε Μάνατζμεντ των Συστημάτων Υγείας, υπογραμμίζοντας τη συμβολή του στην οικονομική επιστήμη.

Στο πλαίσιο της τιμητικής εκδήλωσης ο Καθηγητής Κ. Ζοπουνίδης παρουσίασε ομιλία, όπου αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις της οικονομικής επιστήμης που σχετίζονται άμεσα με την ανθρώπινη προσέγγιση των μεγεθών καθώς και την επίδραση που δέχεται από τις νέες τεχνολογίες των Big Data και της Τεχνητής Νοημοσύνης. Επιπλέον, έγινε αναφορά στο ότι η κλιματική αλλαγή επηρεάζει άμεσα πολλά μεγέθη της οικονομίας και ως εκ τούτου, νέα κριτήρια πέρα από το ΑΕΠ, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη στην οικονομική μεγέθυνση (περιβαλλοντικά, κοινωνικά, ηθικά, ευημερίας, κ.α.).

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012