Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

4ο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης με τη συμμετοχή του Εργαστηρίου Βιομηχανικών Ενεργειακών και Περιβαλλοντικών Συστημάτων 

Με μεγάλη επιτυχία και ευρεία συμμετοχή του κοινού πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιανουαρίου 2020, το 4ο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης που διοργάνωσε διαδικτυακά η Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας (ΗΑΕΕ) σε συνεργασία με το insider.gr. 

Κατά την έναρξη του συνεδρίου χαιρετισμό απηύθυνε ο Αναπλ. Καθηγητής της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης Σπύρος Παπαευθυμίου, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ενεργειακής Οικονομίας,  ο οποίος μίλησε για τη σημασία της ανάδειξης των εναλλακτικών μεταφορών εν μέσω της επιτάχυνσης της εφαρμογής των πράσινων πολιτικών, αλλά και της πανδημίας. Η ηλεκτροκίνηση προβάλλει ως μια από τις σημαντικότερες εναλλακτικές προτάσεις μείωσης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και ταυτόχρονα ως σημαντική αναπτυξιακή δυνατότητα για τη χώρα μας. Σε μια ευαίσθητη και κομβική συγκυρία για την κοινωνία και την οικονομία, οι φορείς της πολιτείας, ακαδημαϊκοί, στελέχη και ειδικοί του ενεργειακού τομέα είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα forum υψηλού επιπέδου προς διάχυση της γνώσης και ανταλλαγή απόψεων για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, αλλά και γενικότερα των βιώσιμων μετακινήσεων.

Το συνέδριο τελέστηκε υπό τις Αιγίδες των υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών και Μεταφορών, Εσωτερικών και της ΚΕΔΕ, ενώ η εκδήλωση πλαισιώθηκε από ομιλίες εκπροσώπων της ανώτατης ηγεσίας των υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών και Μεταφορών, του υπουργείου Εξωτερικών, της Περιφέρειας Αττικής, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, του Δήμου Αθηναίων, του Δήμου Αστυπάλαιας, του Δήμου Ρόδου, του Δήμου Χάλκης, εκπροσώπων της αντιπολίτευσης, ενώ εισηγήσεις έκαναν εκπρόσωποι της ΡΑΕ, της ΔΕΗ, της Elpedison, του ΔΕΔΔΗΕ, της Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, της Volkswagen, της BEAT, του ΔΕΣΦΑ, του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, καθώς και εκπρόσωποι της αγοράς και της πανεπιστημιακής κοινότητας. 

Το Εργαστήριο Βιομηχανικών Ενεργειακών και Περιβαλλοντικών Συστημάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης συμμετείχε ενεργά στη διοργάνωση του Συνεδρίου.

  • Μπορείτε να παρακολουθήσετε το συνολικό βίντεο του Συνεδρίου και τις επιμέρους συζητήσεις των πάνελ εδώ.
  • Για να διαβάσετε τα βασικά σημεία των ομιλιών του Συνεδρίου πατήστε εδώ.
  • Το δελτίο τύπου της HAEE.

 

 

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012