Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Νέα Παγκόσμια Διάκριση | 6η στον κόσμο η ομάδα ΤUCER!

Ομάδα TUCER Πολυτεχνείου Κρήτης: 14 χρόνια έμπνευσης και καινοτομικής δημιουργίας

Εικόνες του προσομοιωτή αυτοοδηγούμενων οχημάτων που διαγωνίστηκε η ομάδα

Η τελική κατάταξη

Αλέξανδρος Αγγελόπουλος

Κλεάνθης Κυριαζάκης

Γεώργιος-Αλέξανδρος Χριστοδουλάκης

Νέα δραστηριότητα, νέες διακρίσεις!

Η ομάδα TUCER (Technical University of Crete Eco Racing), που από το 2007 αποσπά πρωτιές και διακρίσεις για το Πολυτεχνείο Κρήτης κατασκευάζοντας ασφαλή και αποδοτικά ηλεκτρικά οχήματα, συμμετείχε φέτος στον παγκόσμιο προγραμματιστικό διαγωνισμό 'Shell Eco-marathon Autonomous Programming Competition 2021'.

Ο διαγωνισμός, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά, είχε ως στόχο την ανάπτυξη συστήματος αυτόνομης πλοήγησης για συμβατικό όχημα πόλης και κίνηση σε αστικό περιβάλλον, λαμβάνοντας υπόψη κριτήρια όπως η κατανάλωση του οχήματος και η βέλτιστη στρατηγική κίνησης ως προς την απόσταση και τον χρόνο κίνησης.

Οι διαγωνιζόμενες ομάδες χρησιμοποίησαν ένα συνδυασμό αλγορίθμων βελτιστοποίησης και μηχανικής μάθησης, προκειμένου το όχημα να "σχεδιάσει" τη πορεία του και να κινηθεί αυτόνομα σε ρεαλιστικές συνθήκες δρόμου και περιβάλλοντος χώρου. 

Η ομάδα TUCER, μετά από έντονο συναγωνισμό που διήρκησε αρκετές ημέρες και με συνεχή εναλλαγή στη κατάταξη, κατέλαβε την 6η θέση σε σύνολο 32 συμμετεχόντων από εκπαιδευτικά ιδρύματα από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων το Cornell University, το Penn State University, το UCLA κ.α.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε σε εικόνα και στον σχετικό σύνδεσμο.

Την ομάδα μας εκπροσώπησαν οι φοιτητές των Σχολών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) και Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης (ΜΠΔ):
Αλέξανδρος Αγγελόπουλος (ΜΠΔ), Κλεάνθης Κυριαζάκης (ΗΜΜΥ), Γεώργιος – Αλέξανδρος Χριστοδουλάκης (ΗΜΜΥ), με ακαδημαϊκό υπεύθυνο τον Επίκ. Καθηγητή Λευτέρη Δοϊτσίδη της Σχολής ΜΠΔ.

Ο διαγωνισμός υλοποιήθηκε από τον Shell EcoMarathon σε συνεργασία με το Southwest Research Institute και αναμένεται να έχει τεράστια ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012