Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Ονοματοδοσία Κτηρίου Τεχνικής Υπηρεσίας εις μνήμην Αλέξανδρου Πετούση

Ο αείμνηστος Αλέξανδρος Πετούσης

Συμμετοχή σε εκδήλωση του Ιδρύματος

Συμμετοχή σε κοπή βασιλόπιτας

Με μεγάλο σεβασμό στη μνήμη του αείμνηστου Αλέξανδρου Πετούση, πρώτου Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του Πολυτεχνείου Κρήτης, τιμώντας τη σημαντική προσφορά και το αξιοσημείωτο έργο του, η Πρυτανεία του Ιδρύματος σας προσκαλεί στην Τελετή Ονοματοδοσίας του Κτηρίου Δ2 της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, σε υλοποίηση αντίστοιχης απόφασης (595/10.06.2022) της Συγκλήτου, την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022 και ώρα 11:00 στην Πολυτεχνειούπολη. Η παρουσίαση θα γίνει στο Αμφιθέατρο Γ2.1 «Μανούσος Μανουσάκης» (απέναντι από το Κτήριο Δ2) και στη συνέχεια τα αποκαλυπτήρια στην είσοδο του Κτηρίου Δ2. 

Πρόγραμμα 

  • Προσέλευση στο Αμφιθέατρο Γ2.1 στις 11:00
  • Χαιρετισμός του Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης
  • Σύντομη αναφορά στον τιμώμενο και στο έργο του
  • Αναμνήσεις από παλιούς συνεργάτες και συναδέλφους
  • Απόδοση τιμητικής πλακέτας στην οικογένεια
  • Ομιλία εκ μέρους της οικογένειας του τιμώμενου
  • Αποκαλυπτήρια της σχετικής πινακίδας στο Κτήριο Δ2
  • Κέρασμα για τους συμμετέχοντες

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Αλέξανδρος Πετούσης του Δημητρίου ήταν ο πρώτος επιλεγμένος Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Πολυτεχνείου Κρήτης και από τη θέση αυτή επιλήφθηκε κομβικών διαδικασιών και αποφάσεων, κρίσιμων για τις υποδομές της Πολυτεχνειούπολης στο ξεκίνημά τους και όχι μόνο. Κατά τη θητεία του στη θέση αυτή, ο Αλέξανδρος Πετούσης επέδειξε εξαιρετική οξυδέρκεια στο χειρισμό δύσκολων υποθέσεων του Πολυτεχνείου Κρήτης, επαγγελματική επάρκεια, πλήρη τεχνική κατάρτιση, άμεμπτο ήθος, και άριστη συνεργασία τόσο με τους υφισταμένους του, όσο και με τις εκάστοτε Πρυτανικές αρχές και την Πολυτεχνική Κοινότητα.

Όπως αναφέρεται στο 6ο τεύχος της περιοδικής έκδοσης με τίτλο «Τα Νέα του ΠΚ» (Δεκέμβριος 1996, σ. 11), ο Αλέξανδρος Πετούσης «ήταν άνθρωπος ευρείας μόρφωσης με υψηλό αίσθημα ευθύνης, ευγένεια, αλλά και αίσθηση χιούμορ. [...] Ήταν ένας κοσμοπολίτης στην προσωπική και επαγγελματική ζωή. Εργάσθηκε σε διάφορα μεγάλα έργα στα Δωδεκάνησα, την Αθήνα και την Αίγυπτο. [...] Ήταν αυτός που από το γραφείο του πέρασαν όλα τα μεγάλα έργα που έφεραν το Πολυτεχνείο στο σημερινό επίπεδο.»

Γεννήθηκε το 1940 στην Άγκυρα της Τουρκίας. Σπούδασε αρχικά στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης και κατόπιν στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, απ' όπου αποφοίτησε με το Δίπλωμα του Πολιτικού Μηχανικού το έτος 1967. Είχε άριστη γνώση της Ελληνικής, Αγγλικής, Γαλλικής και Τουρκικής γλώσσας, αλλά και βασική γνώση της Αραβικής. Προσλήφθηκε, ορκίστηκε και ανέλαβε καθήκοντα στο Πολυτεχνείο Κρήτης στις 27.05.1985. Επισήμως τοποθετήθηκε Διευθυντής της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Πολυτεχνείου Κρήτης στις 17.09.1990, αλλά τα καθήκοντα του Διευθυντή τα ασκούσε ήδη από την ημερομηνία που προσλήφθηκε, σύμφωνα με την απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του Πολυτεχνείου Κρήτης. Με την 435/27.09.1996 πράξη Πρύτανη λύθηκε η υπαλληλική του σχέση με το Ίδρυμα λόγω θανάτου από 07.08.1996.

Εξ αποστάσεως παρακολούθηση

τηλεδιάσκεψη: https://tuc-gr.zoom.us/j/98325349776?pwd=Y3Rxa0VOMURPZjFjNXpmV05rSnNSQT09

live stream: https://www.facebook.com/TUC.Chania/ 

* Η εκδήλωση, θα μεταδοθεί ζωντανά στην επίσημη σελίδα fb του Ιδρύματος, θα βιντεοσκοπηθεί και θα ληφθεί φωτογραφικό υλικό. Το ψηφιακό υλικό θα προβληθεί στην ιστοσελίδα και στο επίσημο κανάλι του Ιδρύματος. Ενδέχεται η φωτογραφία σας να συμπεριληφθεί σε δελτία τύπου που θα εκδώσει το Ίδρυμα για την εκδήλωση αυτή. Το Πολυτεχνείο Κρήτης επίσης θα δημοσιοποιήσει την εκδήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα newsletters. Για οποιοδήποτε θέμα το οποίο αφορά τα προσωπικά σας δεδομένα, ή για την ανάκληση της συγκατάθεσής σας, μπορείτε να ενημερωθείτε μέσω της σελίδας με την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων του Ιδρύματος.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012