Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για την αγαπητή και αείμνηστη Θέλμα Μαυρίδου

Την Τρίτη 30 Αυγούστου 2022, ώρα 13:00 θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Κτιρίου Επιστημών τιμητική εκδήλωση για την αείμνηστη και αγαπητή σε όλη την Πολυτεχνική Κοινότητα Θέλμα Μαυρίδου, σχεδόν ένα χρόνο μετά τον αδόκητο θάνατό της σε τροχαίο δυστύχημα στις 2 Σεπτεμβρίου 2021. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, εις μνήμην της Θέλμας, θα πραγματοποιηθούν τόσο η Ονοματοδοσία του χώρου και της εκδήλωσης, όπου κυρίως δραστηριοποιούνταν, όσο και τα Αποκαλυπτήρια ενός νέου mural (αφηρημένης τοιχογραφίας), το οποίο επιμελείται το εργαστήριο Μεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων. Η εκδήλωση, καθώς και οι προαναφερθείσες δράσεις, υλοποιούν σχετική απόφαση της Συγκλήτου του Πολυτεχνείου Κρήτης (συνεδρίαση 599/29.07.2022), προκειμένου να τιμηθεί η μνήμη της Θέλμας, με την παρουσία των μελών της οικογένειάς της, αλλά και των μελών της ευρύτερης Πολυτεχνικής οικογένειάς της.

Η Θέλμα Μαυρίδου υπήρξε ενεργό μέλος του Πολυτεχνείου Κρήτης για περισσότερα από 30 χρόνια. Το 1988 εισήχθη ως προπτυχιακή φοιτήτρια και σπούδασε στη Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, απ' όπου έλαβε το Δίπλωμα Μηχανικού. Στη συνέχεια, το 1993 μετέβη για μεταπτυχιακές σπουδές στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Επιχειρησιακή Έρευνα από το University of Florida. Επέστρεψε στο Πολυτεχνείο Κρήτης το 1997, όπου εργάστηκε αρχικά στο Γραφείο Διασύνδεσης και Σταδιοδρομίας και κατόπιν ως Προϊσταμένη Γραμματείας της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης. Συνέχισε ως Υπεύθυνη του Προγράμματος Διά Βίου Μάθησης LLP/ERASMUS και Erasmus+. Από το 2014 μέχρι σήμερα υπηρετούσε στο Τμήμα Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων, στο οποίο ανέλαβε Προϊσταμένη το 2019.

Ο ενθουσιασμός, η δημιουργικότητα, η εργατικότητα, το χαμόγελο, η θετική διάθεση, η αγάπη για όλους ανεξαιρέτως ήταν μερικά από τα χαρακτηριστικά της ιδιαίτερης προσωπικότητας της Θέλμας. Χειριζόταν με απόλυτη άνεση τα διαδικτυακά μέσα και τα κοινωνικά δίκτυα και πάντα διέθετε πνεύμα μάθησης για νέες τεχνολογίες. Ήταν γνωστή και αγαπητή σε όλη την Πολυτεχνική Κοινότητα και ιδιαίτερα μεταξύ των φοιτητών, καθώς ήταν υπεύθυνη για την οργάνωση των φοιτητικών ομάδων και των δράσεων εθελοντισμού. Ήταν ο άνθρωπος που συνέδεε φοιτητές, υπαλλήλους, καθηγητές, Σχολές, διοίκηση, όλους μεταξύ τους, σε ένα σώμα, σε κοινές δραστηριότητες.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης

  • Χαιρετισμός του Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης
  • Τήρηση ενός λεπτού σιγής προς τιμήν της Θέλμας
  • Αναφορά στην προσφορά και στο έργο της Θέλμας
  • Φωτογραφικά και οπτικοακουστικά στιγμιότυπα
  • Αναμνήσεις από συνεργάτες, συναδέλφους και φοιτητικές ομάδες
  • Ανάγνωση της απόφασης της Συγκλήτου
  • Απόδοση τιμητικής πλακέτας στην οικογένεια της Θέλμας
  • Χαιρετισμός εκ μέρους της οικογένειας της Θέλμας
  • Αποκαλυπτήρια των σχετικών τιμητικών δράσεων


Εξ αποστάσεως παρακολούθηση

μέσω του live stream στη σελίδα https://www.facebook.com/TUC.Chania/

Η εκδήλωση, θα μεταδοθεί ζωντανά στην επίσημη σελίδα fb του Ιδρύματος, θα βιντεοσκοπηθεί και θα ληφθεί φωτογραφικό υλικό. Το ψηφιακό υλικό θα προβληθεί στην ιστοσελίδα και στο επίσημο κανάλι του Ιδρύματος. Ενδέχεται η φωτογραφία σας να συμπεριληφθεί σε δελτία τύπου που θα εκδώσει το Ίδρυμα για την εκδήλωση αυτή. Το Πολυτεχνείο Κρήτης επίσης θα δημοσιοποιήσει την εκδήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα newsletters. Για οποιοδήποτε θέμα το οποίο αφορά τα προσωπικά σας δεδομένα, ή για την ανάκληση της συγκατάθεσής σας, μπορείτε να ενημερωθείτε μέσω της σελίδας με την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων του Ιδρύματος.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012