Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Διαδικτυακό Masterclass στις Πυρκαγιές και το Κλίμα με τον Απ. Βουλγαράκη

Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022 στις 6μ.μ. (ώρα Ελλάδας), το AXA Research Fund και η AXA XL διοργανώνουν ένα διαδικτυακό masterclass με τον Δρ. Απόστολο Βουλγαράκη, Αναπληρωτή Καθηγητή της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος (ΧΗΜΗΠΕΡ) και κάτοχο της έδρας της ΑΧΑ στις πυρκαγιές και το κλίμα στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

Οι πυρκαγιές αποτελούν έναν από τους λιγότερο κατανοητούς «παίκτες» στο γήινο σύστημά μας. Αν και δεν είναι όλες οι πυρκαγιές κακές, υπάρχει μια ταχεία αύξηση των καταστροφικών πυρκαγιών παγκοσμίως. Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της Έδρας της ΑΧΑ στις Πυρκαγιές και το Κλίμα στο Πολυτεχνείο Κρήτης, ο Δρ. Βουλγαράκης θα παρουσιάσει τις κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν η επιστήμη και η κοινωνία σχετικά με τις μελλοντικές πυρκαγιές και πώς οι πυρκαγιές μπορούν να διαμορφώσουν το κλίμα μας τις επόμενες δεκαετίες.

Συνδεθείτε στο masterclass στις 21.09.2022, 6μμ, πατώντας εδώ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • Εισαγωγή
    Δρ. Ioana Dima-West, Προϊσταμένη Τομέα, Επιστήμη και Φυσικοί Κίνδυνοι, AXA XL
     
  • Masterclass
    Δρ. Απόστολος Βουλγαράκης, Κάτοχος Έδρας ΑΧΑ για τις Πυρκαγιές και το Κλίμα στο Πολυτεχνείο Κρήτης
     
  • Ερωταπαντήσεις


Διαβάστε περισσότερα για την έδρα της ΑΧΑ στις πυρκαγιές και το κλίμα στο άρθρο για τον Απόστολο Βουλγαράκη, καθώς και το τελευταίο άρθρο του Δρ. Βουλγαράκη σχετικά με νέα έρευνα που αποκαλύπτει ότι οι πυρκαγιές μπορούν να επηρεάσουν το El Niño.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012